”Kädentaidot ihmisyyden ehto” – Meeri Koutaniemi valitsee Taito-Finlandia-voittajan

Valokuvaaja-kuvajournalisti Meeri Koutaniemi valitsee Taito-Finlandia 2019 -voittajan, joka palkitaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa 15. marraskuuta.

Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuustapahtuma järjestetään Tampereella 15.–17. marraskuuta jo 24. kertaa.

Messuteemoissa keskitytään tänä vuonna erityisesti käsitöiden tuottamaan hyvään oloon sekä ekologisiin materiaaleihin ja hyväntekeväisyysyhteistyötä tehdään Sopimusvuori ry:n kanssa. Viime vuonna messuilla oli ennätykselliset 50 996 messukävijää ja neljässä hallissa 734 näytteilleasettajaa.

Taito-Finlandia 2019 -tunnustuksen 5000 euron palkintosumman lahjoittaa kolmatta vuotta Taito-Finlandia-sponsorina toimiva kotimainen teevalmistaja Forsman Tee. Avajaisissa julkistetaan perinteisesti myös Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2019 sekä Vuoden Artesaani.

– On aivan upeaa saada tällainen kunnia, olen todella otettu kutsusta Taito-Finlandia-valitsijaksi. Kädentaidot on ihmisyyden elinehto ja taiteen perusta. Suomalainen tekijyys ja näkemys ovat hienoja edelläkävijöitä koko maailmassa, Taito-Finlandia-valitsija Meeri Koutaniemi toteaa.

Lapista kotoisin oleva Meeri Koutaniemi on kansallisesti ja kansainvälisesti palkittu valokuvaaja ja kuvajournalisti, joka on työskennellyt myös ohjaajana ja kuvaajana tv-dokumenttituotannoissa.

Hän on kuvannut voimaannuttavasti vähemmistöjä sekä keskittynyt tabuina pidettyihin ihmisoikeusteemoihin yli 50 maassa. Hänen töitään on nähty kymmenissä näyttelyissä ympäri maailmaa ja hän on julkaissut kuusi valokuvateosta.

Hyvä olo käsitöistä on yksi tämän vuoden Suomen Kädentaidot -messujen teemoista

– Käsillä tekeminen on rauhoittavaa ja harrastus lisää tutkitustikin ihmisten hyvinvointia. Teemme myös hyväntekeväisyysyhteistyötä tamperelaisen Sopimusvuori ry:n kanssa. Yhdistys järjestää sosiaalisen kuntoutuksen ja kuntouttavan työtoiminnan palveluita, kertoo Suomen Kädentaidot -messujen projektipäällikkö Jasmin Saadetdin-RikkinenTampereen Messut Oy:stä.

– Käsitöiden vaikutukset näkee Sopimusvuoren asiakkaissa. Käsitöiden tekeminen antaa onnistumisen kokemuksia, voimaannuttaa ja vahvistaa ratkaisutaitoja. Toimistotyötä tekevälle käsityöt ovat hyvää taukojumppaa tai palautumista työpäivän jälkeen, Sopimusvuoren viestintäjohtaja Pirkko Kelemen sanoo.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut