Pyynikin Käsityöläispanimo hakee paikkaa uudelle panimolle: "Tavoitteena on pysyä Tampereella" – Myyntiin alkoholiton olut ja halvempia perusoluita

Pyynikin Käsityöläispanimo hakee uutta paikkaa panimolleen ja aikoo nousta viiden suurimman suomalaispanimon joukkoon.

Tällä hetkellä Raholassa toimiva panimo aikoo muuton yhteydessä monikertaistaa tuotantonsa. Vahvassa kasvussa olevan panimon tuotantokapasiteetti kasvaa tänä vuonna kolmeen miljoonaan litraan, mutta uudessa paikassa tavoitteena on nousta jopa kymmeneen miljoonaan litraan.

– Nykyisissä tiloissa toimintaa ei voi kasvattaa ja haemme uutta paikkaa. Todennäköistä on, että joudumme rakennutamaan omat tilat, kertoo Pyynikin Käsityöläispanimon Tuomas Pere

Peren mukaan panimo haluaisi pysyä Tampereella, mutta jos sopivaa paikkaa ei löydy, ovat myös naapurikunnat mahdollisuus. Neuvottelut käynnistyvät jo kesän aikana.

Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan toiminta siirtyisi pois Tesomalta vuonna 2021.

– Panimo haluaa myös lisätä matkailullista merkitystään. Panimo on aloittanut tänä vuonna tislaustoiminnan ja on aloittamassa virvoitusjuomien tuottamisen sekä myös tuomassa oman vaihtoehdon alkoholittomien oluiden kategoriaan, maalailee Pere.

Alkoholiton olut tulee myyntiin jo tänä vuonna. Panimo on myös tuomassa markkinoille 2–4 perusolutta, joiden myyntihinnaksi marketeissa tavoitellaan noin puoli euroa nykyistä tasoa halvempaa hintaa.

Myös nimellä Pyynikki Brewing Company toimiva panimo kasvatti myyntiään viime vuonna 80 prosentilla. Viime vuonna panimo solmi vientisopimuksen Lidlin myymälöihin 13 maahan ympäri Eurooppaa ja Japaniin. Vuonna 2012 perustetun panimo tuotanto ensimmäisenä vuotenaan oli 35 000 litraa. Tänä vuonna päästään 2,25 miljoonaan litraan.

Panimonvestointi on tarkoitus rahoittaa osakeannilla, pankkilainalla ja yhteistyösopimuksilla.

Panimo työllistää vakituisesti noin 30 henkilöä. Viiden vuoden liikevaihtotavoite on 15 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut