Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki-Vantaan uusi pysäköintitalo valmistuu ensi vuonna – 2000 pysäköintipaikkaa ja suora yhteys T2-terminaaliin

Helsinki-Vantaan uusi pysäköintitalo valmistuu terminaalin T2 viereen syksyllä 2020, Finavia kertoo. Uudessa parkkihallissa on yhteensä yhdeksän kerrosta ja 2000 pysäköintiruutua.

– Uudet modernit pikapysäköintitilat rakentuvat terminaalien lähelle, jolloin lennolle lähtö ja saattaminen on sujuvaa. Rakennusvaiheen aikana etäisyydet ovat pidempiä, mutta parkkitilojen valmistuttua voimme palvella saapuvia asiakkaitamme paremmin kuin koskaan aiemmin, Helsinki-Vantaan maaliikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki kertoo.

Parkkitalosta tulee suora sisäyhteys T2 terminaaliin.

– Uuteen pysäköintitaloon rakentuu P1, P2 sekä pikapysäköinti, joille kaikille tulee selkeät sisään- ja uloskäyntinsä. Pikapysäköinnin myötä saattoliikenne lentoasemalle tulee palautumaan terminaalien välittömään läheisyyteen.

– P1 rakentuu maan alle ja on pakkasilta suojassa. Kerroksiin 1-2 rakentuu pikapysäköinti ja kerroksiin 3-8 rakentuu P2, Isomäki kertoo.

Parkkitalon suunnittelussa on huomioitu aurinkopaneelien käyttö. Myös sähköautoille on varattu entistä enemmän pysäköintiruutuja.

Rakennustöiden valmistuttua ensi vuonna Finavialla on jälleen Helsinki-Vantaalla noin 13 000 parkkipaikkaa.

Finavia pahoittelee lentoaseman laajennustöistä aiheutuvaa haittaa ja tekee parhaansa, että vaikutukset olisivat mahdollisimman pieniä.

– Matkustajien on hyvä varata hieman aiempaa enemmän aikaa lentoasemalle saapumiseen ja liikkumiseen terminaalien välillä. Pysäköintitilaa kuitenkin on riittävästi koko rakennustyön ajan, Isomäki kertoo.