Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokian Renkaat rakentaa testikeskuksen Espanjaan – Yrityksen historian suurin investointi

Nokian Renkaat rakentaa paraikaa uutta renkaiden testikeskusta Espanjaan, Santa Cruz de la Zarzaan.

Testikeskus mahdollistaa kesä-, all season - ja talvirenkaiden ympärivuotisen testaamisen. Radat valmistuvat vuonna 2020. Investointi on kaikkiaan noin 60 miljoonan euron arvoinen.

– Espanjan testikeskus on Nokian Renkaiden historian suurin yksittäinen investointi testaamiseen. Se parantaa mahdollisuuksiamme tuottaa kilpailukykyisiä tuotteita strategiamme mukaisille kasvumarkkinoille. Se myös tukee tuotteidemme tutkimus- ja kehitystyötä, sanoo rengasteknologiajohtaja Juha Pirhonen.

Vielä vähän aikaa sitten paikalla näkyi vain rivi kellertäviä peltotilkkuja, mutta nyt näky on näyttävä: eripituiset testiradat alkavat löytää muotonsa. Vaikka pääsiäisenä satoi runsaasti, etenee Nokian Renkaiden uuden testikeskuksen rakentaminen aikataulussa.

Noin 300 hehtaarin suuruinen alue sijaitsee Santa Cruz de la Zarzassa, pienessä kaupungissa alle tunnin ajomatkan päässä etelään Espanjan pääkaupungista Madridista.

Testikeskuksen fokus on kesä- ja all season -renkaissa sekä korkean nopeusluokan renkaissa. Toinen painopiste on jokaisen tuotteen ympärivuotisten turvallisuusominaisuuksien kehittämisessä.

Valtaosa yli 10 erilaisen testiradan perustustöistä on nyt tehty. Maan pintakerros on kuorittu pois ja suurin osa radoista on tasattu seuraavaa työvaihetta varten, joka on pohjakerrosten teko varsinaisia asfalttikerroksia varten. Ratojen päällimmäiset kerrokset saadaan valmiiksi vuoden 2020 aikana.

Tällä hetkellä pisimmällä ovat ovaaliradan rakennustyöt. Eteläisen kaarteen pohja- ja pengerrystyöt ovat valmiita. Seuraavana vuorossa ovat hienotasaus ja asfaltin aluskerroksen tekeminen. Kun ovaalirata on valmis, siinä voidaan testata renkaita jopa 300 kilometrin tuntinopeuksilla.

Uusi testikeskus on Nokian Renkaiden kolmas. Se täydentää yhtiön jo olemassa olevaa rengastestauksen verkostoa, johon kuuluu talvirenkaiden testaukseen tarkoitettu 700 hehtaarin suuruinen keskus Ivalossa sekä pääkonttorin läheisyydessä Nokialla sijaitseva testikeskus.

Yksi Nokian Renkaiden tutkimuskohteista on guayule-kasvi, jonka hyödyntämistä entistä ekologisemmassa renkaanvalmistuksessa tutkitaan. Yhdessä paikallisten yliopistojen ja yhteiskumppaneiden kanssa Nokian Renkaat osallistuu kasvin viljelyyn ja sen selvittämiseen, voiko kasvia käyttää korkealaatuisena luonnonkumin korvaajana. Viljelyksiä hoitavat paikalliset maanviljelijät.

Yhtiö on myös varannut 25 hehtaaria maata luonnonsuojeluun. Haukoille ja pöllöille rakennetaan alueelle pesimistorneja ja kaikille linnuille sopivia vesielementtejä. Alueen linnustoa seurataan kolmen vuoden ajan. Alueelle istutetaan myös rautatammia ja muita puita.