Sotkevatko sähköpotkulaudat Tammerfestin? – "Itse en tunne Tamperetta tarpeeksi hyvin"

Ruotsalainen sähköpotkulautayritys Voi tiedotti tänään poistavansa yrityksen sähköpotkulaudat käytöstä Turussa järjestettävän Ruisrockin ajaksi. Tarkoituksena on ennaltaehkäistä humalaisen festarikansan aiheuttamia ongelmia.

Tamperelainen kysyi Voin Suomen markkinointijohtajalta Mathias Soinilta, mahtaako yritys tehdä samoin myös Tampereella. Tampereen keskustassa juhlitaan parin viikon päästä Tammerfestiä ja myös elokuussa järjestettävä Blockfest lähestyy kovaa vauhtia.

– Se on hyvin mahdollista. Menemme aina turvallisuus edellä ja jos näemme, että on esimerkiksi tulossa iso festivaali, jonka takia ihmiset ovat juovuksissa ja liikkuvat kaupungilla, silloin haluamme tehdä sen ratkaisun, että otamme ne pois.

Ruisrockin lisäksi mitään tiettyjä festivaaleja koskevia päätöksiä ei ole vielä tehty.

– Tampere on meille vielä uusi markkina. Itse en tunne Tamperetta tarpeeksi hyvin. Minun pitää kysyä asiasta mielipidettä meidän Tampereen-tiimiltä.

Muista festivaaleista Ruisrockin lisäksi ei ole Soinin mukaan vielä edes keskusteltu. Ruisrockin kohdalla yritys piti toimintaa aiheellisena festivaalin huomattavan osallistujamäärän vuoksi.

– Asiat tapahtuvat meillä hyvin nopeasti. Käymme ehdottomasti eri festivaalit läpi tapauskohtaisesti ja katsomme, miten iso riski se on turvallisuudelle. Mitään ei ole vielä päätetty noiden (Tammerfest ja Blockfest) festivaalien kohdalla.

Koska sähköpotkulauta rinnastetaan laissa polkupyörään, syyllistyy humalassa sellaisella ajava pyöräilijän tavoin tankojuoppouteen. Sähköpotkulaudan käyttöehdoissa kielletään erikseen humalassa ajaminen.

Voi pystyy myös tarvittaessa rajaamaan festivaalialueet sovelluksestaan tilapäisesti niin, ettei alueelle pysty jättämään sähköpotkulautaa. Mikäli käyttäjä näin silti tekee, laskutus jatkuu.

– Pyrimme pitämään huolen, että ainakaan siinä festivaalialueen läheisyydessä ei olisi skoottereita näkyvissä. Silloinhan se on ihmiselle helpompi ottaa käyttöön, jos niitä on heti alueen vieressä.

– Esimerkiksi kun Suomi juhli MM-kultaa, teimme hyvin isot alueet juhlapaikan läheisyyteen, jonne ei saanut pysäköidä. Näin pyrimme ennaltaehkäisemään onnettomuuksia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut