Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suuri talousuutinen: Metso Minerals ja Outotec yhdistyvät – Mikä on vaikutus Tampereelle?

Suuryhtiöt Metso Minerals ja Outotec yhdistyvät.

Asiasta kerrottiin pörssitiedotteella torstaiaamuna.

Uuden Metso Outotecin tavoitteena on nousta johtavaksi prosessiteknologiaa, laitteita ja palveluja mineraali-, metalli- ja kivenmurskausteollisuuden aloille tarjoavaksi yhtiöksi.

Metso Flow Controlista tulee erikseen listattu itsenäinen virtauksensäätölaitteita ja palveluja tarjoava Neles-niminen yhtiö

Metso Outotecin havainnollistava yhdistetty liikevaihto vuonna 2018 oli 3,9 miljardia euroa (noin 4,2 miljardia euroa, jos huomioidaan Metson äskettäin julkistetun McCloskeyn hankinnan vaikutus)

– Toisiaan hyvin täydentävien Metso Mineralsin ja Outotecin yhdistyminen luo toimialalle ainutlaatuisen yhtiön. Metso Outotec hyödyntää molempien yhtiöiden vahvuuksia, mukaan lukien teknologia ja tutkimus- ja kehitystyö, laadukkaat tuotteet, prosessiosaaminen, koko ja maailmanlaajuisesti ulottuva palvelutarjonta. Yhdistyminen tuottaa merkittäviä hyötyjä kaikille sidosryhmille, todetaan pörssitiedotteessa.

Metso Minerals ja Outotec odottavat saavuttavansa vähintään 100 miljoonan euron vuotuiset kustannussynergiat ennen veroja ja vähintään 150 miljoonan euron vuotuiset liikevaihtosynergiat, jotka tuottavat merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajille.

Entisen Lokomon konepajan alue Tampereen Hatanpäällä on Metso Mineralsin käytössä. Yhtiö ja se edeltäjät ovat toimineet alueella yli sata vuotta. Metso työllistää Tampereella noin 900 ihmistä.

Yhtiö kertoi keväällä aloittavansa esiselvityksen tuotannon siirtämisestä alueelta muualle.