Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella haetaan kivijalkakauppiaita erikoiseen liikeideaan – Ulkomaisten matkailijoiden tuliaiset postissa suoraan kotiin

Tamperelaisia kivijalkakauppiaita haetaan uuteen matkailijoiden tuliaisten kuljetuspalveluun.

Vedia Claus on uusi Suomessa kehitetty palvelu, jonka avulla ulkomaalaisen turisti voivat lähettää ostamansa tuliaiset kotimaahan..

Palvelu on kehitetty kivijalkakauppiaille ulkomaalaisten matkailijoiden palvelemiseksi ja kasvattamaan kassavirtaa. Helsingistä startannut palvelu etsii parhaillaan tamperelaisia kivijalkakauppiaita mukaan palveluun.

– Suomen ja Tampereen vetovoima matkailukohteena on vahvistunut vuosi vuodelta. Täällä vierailevien matkailijoiden kulutus on kuitenkin vielä suhteellisen maltillista. Matkailijan ostointo loppuu usein siihen, miten saada tuliainen kotiin asti. Vedia Claus vastaa tähän tarpeeseen, kertoo Vedia Clausin tuotepäällikkö Sarianne Vihakara

Vedia Claus on Suomessa kehitetty pilvipohjainen palvelu, jonka avulla matkailija voi lähettää ostoksensa kaupasta suoraan kotiinsa.

Matkailija rekisteröityy Vedia Clausiin ja täyttää lähetystietonsa suoraan palveluun. Tuliaisen myyvä kauppias pakkaa tuotteen, avaa oman palveluikkunansa Vedia Clausissa, poimii sen avulla matkailijan antamat tiedot ja viimeistelee digitaalisesti optimoidut rahtikirjat.

Matkailija maksaa kotiinkuljetuksen ostoksensa yhteydessä. Vedia Claus noutaa paketit ja toimittaa ne logistiikkaverkostonsa avulla matkailijalle tämän toiveosoitteeseen.

– Logistiikan suurimpia haasteita on nimenomaan lähettämiseen liittyvät paperityöt. Vedia Claus on suoraviivaistanut tämän vaiheen. Toinen haaste on ollut kotiinkuljetuspalvelun usein korkeaksi kipuava hinta. Vedia Clausin logistiikkahallinta ulottuu maa- ja pakettikohtaisesti oikeantyyppisen palvelukumppanin löytämiseen. Näin tuliaispaketin lähetyskulut ovat edulliset esimerkiksi matkalaukun ylimääräisiin lentokiloihin verrattuna. Ihanaa muistoa Suomesta ei siis tarvitse logistisista syistä jättää ostamatta. Vedia Claus toimittaa paketin nimiesimerkkinsä Santa Clausin eli joulupukin tapaan kotiin, summaa palvelun luojiin kuuluva Mari Vilkki

Vedia Claus lanseerataan matkailijoille tänä kesänä. Palvelun piiriin haetaan nyt yrittäjiä.