"Pankissa on Kikka-niminen tyttö, joka laulaa hyvin" – Näin Kikasta yritettiin tehdä Samantha Foxin korvaajaa, joksi tämä ei halunnut

Rodeo-yökerhon omistaja Eki Sillanpää muistaa edelleen ensikohtaamisensa Kikan eli Kirsi Sirénin kanssa. Helsingissä asuva yrittäjä oli tuolloin perustamassa Kuopioon Samantha-nimistä yökerhoa ja pyöritti jo Tampereella sijainnutta Manhattania.

Kuopioon avajaisesiintyjäksi oli värvätty Samantha Fox, jonka piti piipahtaa samalla reissulla myös Manhattanissa. Restel-ravintolaketjun päällikkö piti kuitenkin Foxia ”liian seksikkäänä”.

– Ne katui sitten heti sitä, koska tämä tapahtui keväällä ja jo elokuussa Samantha Fox oli maailmankuulu.

Ajankohtaa Sillanpää ei muista, mutta Samanha Foxin läpimurto ajoittuu vuoteen 1986. Sillanpään tehtävä oli etsiä Foxille korvaaja.

– Manhattanin ravintolapäällikkö sanoi, et minkä ihmeen takia me tilataan Samantha Fox. Meillähän on oma, kun kävelet kadun yli pankkiin, siellä on Kikka-niminen tyttö, joka laulaa hyvin. Kysy sitä.

– Menin sitten kadun yli ja tyttöhän oli todella hyvän näköinen viimeisen päälle korvaamaan Samantha Foxin. Kikka kuitenkin sanoi, että en mä oikein, en mä tiedä.

Kikan tähtipotentiaali oli nähtävissä jo varhaisessa vaiheessa. Sillanpään mukaan sen jälkeen ei kulunut kuin puoli vuotta kun Ohjelmanaiset alkoi markkinoida Kikkaa Suomen Samantha Foxina. Hän epäilee, että Kikka kieltäytyi, koska tilanne oli niin yllättävä.

– Varmaan se johtui siitä, että toin mukanani lehden, jossa oli kuva Samantha Foxista, ja pyysin häntä astumaan tällaisen maailmanluokan tähden tilalle yhtäkkiä kahteen Suomen viimeisimpään yökerhoon. Kynnys oli kova.

Kikan managerina toiminut Pia Temisevä sanoo pitävänsä Sillanpään kertomusta täysin uskottavana. Hän epäilee, että tämä on tapahtunut ennen kuin hän ja Kikka olivat aloittaneet yhteistyönsä.

Temisevän mukaan Kikka saattoi kieltäytyä, koska hän oli vielä tuolloin hyvin ujo. Kikka ei myöskään halunnut olla Suomen jotain

– Kikkaa yritettiin vääntää Suomen Samantha Foxiksi ja Sabrinaksi Kikka oli kuitenkin hyvin tiukka siitä, että hän on aina oma itsensä. Ei Cicca, ei Suomen Samantha Fox vaan Kikka Tesomalta, sanoo Temisevä.

Temisevä tapasi Kikan vuonna 1986. He heittivät yhdessä dj-keikkoja Ohjelmanaisten alla. Dj:nä nimeä ansainneen Temisevän mukaan myös Kikka halusi alussa tiskijukaksi, mutta pian selvisi, että hän halusi myös laulaa.

Miestiskijukat suhtautuivat Temisevän mukaan häneen ja Kikkaan hiukan naureskellen, kun he päättivät alkaa työstää oma singleä. Se oli helpommin sanottu kuin tehty.

– Lähetin kirjeitä levy-yhtiöihin koska omakustanteen tekeminen olisi ollut siihen aikaan valtavan kallista, sanoo Temisevä.

Lopulta parivaljakko löysi Kikalle levy-yhtiön Hotelli Rosendahlin dj-tapaamisessa vuonna 1987 ja Mä haluun viihdyttää -levy vuonna 1989.

Loppu on historiaa.

Kuka hän oli?

Kirsi Sirén, o.s. Viilonen, syntyi vuonna 1964 ja kuoli joulukuussa 2005 kotonaan Tampereella.

yksi Suomen kaikkien aikojen myydyimmistä naisartisteista. Tunnetaan muun muassa hiteistään Mä haluun viihdyttää, Sukkula Venukseen ja Tartu tiukasti hanuriin.

artisti on noussut jälleen pinnalle Ylen tekemän Kikka – tarina tähdestä -kuunnelman ansiosta. 20-osaisessa musiikkidraamassa käydään läpi Kikan elämää ja uraa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut