Piian äkkijarrutuksesta alkoi selviytymistarina, joka hakee vertaistaan – kuutostieltä vastasyntyneinä pelastetut kissanpennut saavat yhteisen kodin

Pennut olivat näin tyytyväisen oloisia Tolkkisten kissatalossa heinäkuussa. Eija Quinlan

Eija Quinlan

Porvoon Tolkkisten kissatalosta kantautuu iloisia uutisia. Valtatie kuudelta toukokuun alussa löydetyt kissasisarukset Rocky ja Rambo ovat löytäneet uuden yhteisen kodin lähiseudulta.

Luovutuspäivä on vielä edessäpäin, sillä pennut luovutetaan vasta 12 viikon ikäisinä, elokuun 4. päivänä.

Pennuille oli tarjolla useampiakin ottajia, ovathan ne suloisia onnenpekkapentuja, jotka ovat nuoresta iästään huolimatta kokeneet kaikenlaista ja saaneet ihmisten sydämet puolelleen.

Niiden läsnäolossa on jotain hyvin rauhoittavaa. Väistämättä tulee miettineeksi, miten ihmeessä noin pienet kissimirrit selvisivät vastasyntyneinä emonsa menetyksestä ja löysivät uuden elämän seikkailtuaan valtatiellä.

– Tätä nykyä ne ovat sijaisemo Saaran kanssa, ja ovat oikein reippaita ja ihmisläheisiä tyyppejä. Ihan mainioita kavereita, kertoo Marjo Voutilainen Porvoon seudun eläinsuojeluyhdistyksestä.

– Harmi ettei niitä muita silloin löytynyt, eikä emoakaan. Hirveästihän niitä vapaaehtoisia silloin oli etsimässä muita pentuja ja emoa. Siitä isot kiitokset kaikille!

Valtatie kuudella toikkaroineen vastasyntyneen kissanpoikasen ja sen emon elämä oli päättyä lyhyeen. Onneksi kuitenkin kotimatkalla ollut Piia Rantala teki äkkipysähdyksen tien varteen.

– Loukkaantunut kissa raahautui tien yli. Toinen takajaloista ei toiminut ja toista silmää ei ollut, jos oikein näin. Jarrutin etten ajaisi sen yli. Sitten huomasin keskellä tietä kissanpennun, jonka otin syliini. Emokissa karkasi aidan läpi metsään, Rantala kertoi Uusimaalle.

Poliisi sai ilmoituksen pennusta, ja kuljetustehtävän saanut Loviisan poliisipartio nimesi yksinäisen selviytyjän Ramboksi. Myöhemmin lähistöltä löytyi vielä Rambon veli, joka nimettiin Rockyksi.

– Jos olet onnekas, lain vahva koura ottaa sinut suojaansa. Ja elämä kantaa, uuden mahdollisuuden antaa, Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen Facebook-päivityksessä runoiltiin.

He olivat oikeassa. Elämä todellakin kantoi näitä onnekkaita, hellyttäviä pentuja.

Kissanpennut toimitettiin Loviisan kissatalon kautta Porvoon seudun eläinsuojeluyhdistykseen, jossa tarjolla oli Saara-niminen sijaisemo.

Rocky ja Rambo ovat olleet alusta alkaen neljävuotiaan Saaran hellässä hoidossa Tolkkisten kissatalossa.

– Saara rupesi heti huolehtimaan niistä. Kiitos pentujen pelastumisesta löytäjälle ja lukuisille etsijöille, Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen sihteeri Jaana Juvonen kertoi Uusimaalle kissojen löytymisen aikaan.

Näistä onnekkaista kissanpennuista tuli median ja somen kautta kuuluisia ja rakastettuja pikku julkkiksia, joiden elämää tahdotaan seurata.

Seuraava elämänvaihe alkaa elokuun alussa, jolloin pennut muuttavat uuteen kotiinsa.

Kodin löytymisestä kissanpennuille kertoi ensin Uusimaa-lehti.

Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistys

Rockyn ja Rambon kasvua voi seurata somessa: Instagram @tolkkistenkissatalo. Kotia tarvitsevia kissoja voi tiedustella Tolkkisten kissatalon numerosta 040 486 7460 tai käymällä kissatalolla, osoitteessa Massakuja 1, iltaisin kello 18–19.

Tolkkisten kissatalon kissanpennut luovutetaan aikaisintaan 12-viikkoisina rokotettuina ja vain sisäkissoiksi tai vain valjaissa tai ulkotarhassa ulkoileviksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 2. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 5. IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen
 6. Leväseuranta alkoi Pirkanmaalla – tänä kesänä seurataan kahta uutta paikkaa
 7. Keskustorin Nakkifakiiri avaa ovensa tauon jälkeen
 8. Pyörävarkauksien sesonkiaika on alkanut – varkauksia ainakin kahdeksan päivässä
 9. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 10. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 11. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 14. Kesän yleisurheilukausi on vauhdissa myös Tampereella: Vehmaisten Urheilijat järjestää kovatasoisen moukarikilpailun
 15. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 2. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 5. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 6. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 7. Pirkanmaan SDP linjasi kenties ei-niin-yllättävän kannanoton – Kannattaa elokuussa hyvin tuttua kasvoa puheenjohtajaksi
 8. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 11. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 12. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 13. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 14. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 15. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.