Voilta päätös: sähköpotkulaudat jäävät kadulle Tammerfestin ajaksi, mutta ei Blockfestin - Näin asiaa perustellaan

Ruotsalainen sähköpotkulautayritys Voi keräsi Turussa Ruisrockin ajaksi laudat pois kaupungin alueelta. Päätöksen tavoite oli ennaltaehkäistä päihtyneen festarikansan aiheuttamia ongelmia.

Tällä viikolla juhlittavan Tammerfestin aikaan "skuutit" ovat kuitenkin Tampereella normaalisti käytössä, Voilta kerrotaan.

– Pitkäkestoisen Tammerfestin ajaksi skuutteja ei kerätä pois, jotta niistä olisi apua niin paikallisille kuin muualta saapuville. Voi-henkilökunta kuitenkin valvoo tilannetta liikenteessä ja skuutit pidetään etäällä päätapahtumapaikoilta tavallista kookkaammilla no parking -alueilla, kertoo viestintäkonsultti Niko Haikala.

Jos tarvetta ilmenee, laudat saadaan nopeasti liikenteestä pois.

Elokuussa järjestettävä Blockfest sen sijaan saa Voin keräämään laudat Tampereelta pois samoin perustein kuin Ruisrockissa. Blockfest on kestoltaan lyhyempi ja profiililtaan erilainen tapahtuma kuin Tammerfest.

– Tämän suunnitelman uskotaan palvelevan käyttäjiä parhaiten Tampereen tapahtumien aikana, Haikala sanoo.

Koska sähköpotkulauta rinnastetaan laissa polkupyörään, syyllistyy humalassa sellaisella ajava pyöräilijän tavoin tankojuoppouteen. Sähköpotkulaudan käyttöehdoissa kielletään erikseen humalassa ajaminen.

Voi pystyy myös tarvittaessa rajaamaan festivaalialueet sovelluksestaan tilapäisesti niin, ettei alueelle pysty jättämään sähköpotkulautaa. Mikäli käyttäjä näin silti tekee, laskutus jatkuu.

Tampereella toimii myös saksalainen Tier-sähköpotkulautayritys. Tierin skuutit olivat käytössä Turussa myös Ruisrockin ajan.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut