Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ympäristönsuojeluyhdistys valittaa Vaitinaron täytön poikkeusluvasta – "Johtaa merkittävään rakentamiseen"

Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ry on valittanut Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan kesäkuussa myöntämästä asemakaavan poikkkeusluvasta.

Lupa sallisi Näsijärven lounaisosassa olevan Vaitinaron alueen täyttämisen 13 hehtaarin alalta, edellyttäen että täyttöön saadaan myöhemmin lainmukainen vesilupa.

Yhdistyksen mukaan tämä merkitsee käytännössä Hiedanrannan asuinalueen liikenneyhteyksien rakentamisen aloittamista ennen yhtäkään lainvoimaista kaavaa alueella.

Yhdistyksen mielestä poikkeuslupia ei voida myöntää ennen kuin alueella on asianmukainen yleis- ja asemakaava. Yhdistyksen tekemässä valituksessa vaaditaan myönnetyn poikkeusluvan kumoamista.

Valituksessa katsotaan muun muassa, että yhdyskuntalautakunnan päätös ei ole maankäyttö- ja rakennuslain mukainen ja lupa on myönnetty. Päätös katsotaan maankäyttö- ja rakennuslain vastaiseksi, koska myönnetty poikkeuslupa johtaa merkittävään rakentamiseen.

Ympäristön suojeluyhdistys katsoo, että tällä hetkellä alueella on voimassa vuoden 1998 yleiskaava, jossa alue on varattu maiseman- ja luonnonhoitoon tarkoitetuksi lähivirkistysalueeksi ja vesialueeksi, eikä alueelle ole sovitettavissa 13 hehtaarin vesistötäyttöä ilman asianmukaista yleis- tai asemakaavaa.

Yhdistys on tehnyt aiemmin myös alueelle myönnetystä vesiluvasta valituksen Vaasan hallinto-oikeuteen, jonka 4.12.2018 antamassa välipäätöksessä alueella tehtävät valmistelevat toimenpiteet on kielletty.