Olli Lindholmin kuolema oli käännekohta – Yö-yhtyeen rumpali Ari Toikka vaihtoi alaa: "Muistuttaa bänditoimintaa"

Pitkän linjan muusikko Ari Toikka aloitti maaliskuussa työt myyntineuvottelijana Kiinteistömaailma Ratinassa. Käytännössä toimenkuva on sama kuin kiinteistönvälittäjällä.

Toikka sanoo harkinneensa alalle lähtemistä jo pitkään. Hän kertoo miettineensä asiaa vakavissaan ensimmäisen kerran vuonna 2013, jolloin rumpalin käsi operoitiin toista kertaa. Aika ei ollut kuitenkaan kypsä.

Vuodet kuluivat ja ajatus alkoi kasvaa haaveeksi. Lopullinen sysäys oli Yön johtohahmon ja solistin Olli Lindholmin kuolema helmikuussa.

– Se oli selkeästi käännekohta. Kalenteriin tuli tyhjiä aukkoja ja tämä oli maailman paras tapa täyttää ne. Siitä kriisistä ja surusta seurasi nyt tällainen hyvä asia, sanoo Toikka.

Työssä häntä viehättivät liikkuvuus, epäsäännöllisyys ja tulospalkkaus. Musiikkihommissa hän on tottunut toimimaan ryhmän kirstunvartijana ja kohtaamaan erilaisia ihmisiä.

– Se on ollut tosi hyvä koulu. Siinä kohtaa todella paljon hankalia ihmisiä ja odottamattomia tilanteita. Stressinsietokyky on varmasti ihan toista luokkaa sen jälkeen, naurahtaa Toikka.

Hän sanoo, että bänditouhut ovat opettaneet ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja tilanteita. Pelisilmästä on hyötyä myös kiinteistöalalla.

– Tässä on todella paljon elementtejä, joita minulla on jo aikaisemmissa hommissa ollut, kuten esimerkiksi tilanteiden nopeus ja yllättävyys. Asioista huolehtiminen ja ihmisten auttaminen ovat ominaispiirteitäni, sanoo omaa firmaansa vuosituhannen vaihteesta lähtien pyörittänyt Toikka.

Erojakin löytyy. Toikan mukaan muusikon hommissa on varaa olla tarvittaessa suurpiirteinen, kun taas kiinteistökaupassa vaaditaan tarkkuutta ja silmää yksityiskohdille.

Hän kehuu uusia kollegoitaan ja sanoo saaneensa heiltä yllättävänkin paljon tukea ja kannustusta.

– Kaikki pohjaa yhteistyöhön, joukkueena toimimiseen. Se on ollut yllättävää, että vaikka tämä työ perustuu raakaan bisnekseen niin silti parhaimpaan tulokseen päästään yhteistyöllä. Siinäkin mielessä tämä muistuttaa bänditoimintaa.

Kokonaan musiikkia Toikka ei aio jättää. Yö-yhtye on tällä hetkellä telakalla – Toikan mukaan asiaa ei ole edes ajateltu – mutta hän jatkaa edelleen soittamista vuonna 1986 perustetussa Horsepower-yhtyeessä. Lisäksi hän on mukana tekemässä Tampereen Työväen Teatterin Poikabändi-musikaalia, jonka esitykset alkavat syksyllä.

– Ei ole missään tapauksessa tarkoitus jättää sitä. Tykkään tehdä kauheasti kaikenlaista, sanoo Toikka.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut