MTV: "Sotkun munkit" kuumensivat yrittäjän ja Sotilaskotiliiton välit –  yrittäjä rekisteröi tuotenimen aputoiminimekseen

Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

toimitus

Sotilaskodin hillomunkit eli tuttavallisemmin "sotkun munkit" ovat aiheuttaneet kiistan Sotilaskotiliiton ja oululaisen yksityisyrittäjän välillä. Asiasta kertoo MTV.

Yrittäjä myy leivonnaisia rekisteröidyllä Sotkun munkit -aputoiminimellä, mistä Sotilaskotiliitto on näreissään.

– Meitä vähän harmittaa, että tällaista tuotenimeä käytetään kaupallisessa tarkoituksessa. Olemme tehneet yli sata vuotta vapaaehtoistyötä, jonka kautta brändi on saatu aikaiseksi, Sotilaskotiliiton puheenjohtaja Kirsi Patrikainen toteaa MTV:n jutussa.

Toriyrittäjän mukaan tilanne on paisunut pois mittakaavastaan, eikä tarkoituksena ole ollut varastaa kenenkään tuotemerkkiä. Hänen mukaansa patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt aputoiminimen.

– Tietenkin on harmillista, että sotilaskotiyhdistys on asiasta pahoittanut mielensä. Se ei kuitenkaan myy yhtään vähempää tuotteita meidän toimintamme takia, sillä emme ikinä ole edes samoilla markkinoilla toimimassa, yrittäjä toteaa jutussa.

Sotilaskotiliiton Patrikainen myöntää, ettei "sotkun munkkien" käsitettä ole rekisteröity minnekään.

– Joskus sitä yritettiin tavaramerkkinä rekisteröidä, mutta silloin emme saaneet nimelle suojausta, Patrikainen toteaa jutussa.

– Emme me halua riidellä, mutta tässä on tosiaan pitkään jatkunutta vapaaehtoistyötä taustalla, Patrikainen kertoo MTV:n jutussa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kaleva.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 6. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 7. "Meidän toimitusjohtajalla on varmaan joku kristallipallo kotona" – tamperelaisravintola varautui koronakesään jo ennen kuin siitä tiedettiin
 8. Pirkanmaalaisessa koripalloilussa tapahtui varsinainen siirtosensaatio: Pyrinnön kapteeni vaihtaa maisemaa Nokialle
 9. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16
 10. Entinen Tappara-patukka Tuukka Mäntylä ryhtyi legendaarisen kalakioskin veturiksi – "Jos en olisi voinut tai osannut taklata, hyötyni joukkueelle olisi ollut aika nimellinen"
 11. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 12. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 13. Tampere-talossa fiilistellään tänä kesänä keikkatunnelmaa kuvien välityksellä – Sorsapuistossa muumihahmot tervehtivät kävijöitä
 14. Pitkän linjan Tappara-toimitusjohtaja sai kansainvälisen tunnustuspalkinnon – Mikko Leinoselle ensimmäinen eurooppalaisen seurajääkiekon johtajuuspalkinto
 15. YU: Ville Nieminen laittoi huvilansakin myyntiin – Löytyykö uusi osoite Ruotsista?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.