Go now! tuli Tampereelle – Näin vuokraat yhteiskäyttöauton minuuttiveloituksella

Parkkipaikalla siintää uutuuttaan kiiltävä Toyota-hybridi, joka on koristeltu go now! -tarroin. Myynti- ja markkinointikoordinaattori Elina Toiminen näyttää puhelimen ruudulta, kuinka palvelun sivusto löytää sen kartalta sijainnin perusteella.

– Sitten vain varataan auto. Veloitus ei lähde juoksemaan heti, vaan varaamisesta on viisitoista minuuttia aikaa ottaa auto käyttöön, hän selostaa.

Minuuttiveloitteiset yhteiskäyttöautot ovat Tampereella uusi palvelu. Go now!:n taustalla on tamperelainen yritys 24 Rental Network Oy. Myös tunti- ja päivävelotteiset vuokra-autot yrityksen 24Rent-palvelun kautta hoidetaan verkossa ilman henkilökuntaa, joten toimintamalli on yritykselle tuttu.

Ennen käyttöönottoa auto pitää kuvata neljästä suunnasta ja kuvat ladata palvelimelle. Näin varmistetaan, että mahdolliset lommot ja vauriot kohdistuvat oikeaan käyttäjään.

Ennen kuin auton saa käyttöön, palveluun pitää luoda tili. Tässä vaiheessa käyttäjän pitää vahvistaa henkilöllisyys ja ajo-oikeus.

– Valitettavasti identiteettivarkauksia yritetään jonkin verran tehdä, Toiminen kertoo.

Kun kuvat on otettu, auton ovet avataan kännykällä. Sitten vain matkaan.

Hiljainen hybridi kuljettaa pitkin Hämeenpuistoa. Minuuttiveloitus juoksee. Siihen sisältyy myös polttoaine. Yrityksellä on töissä ”autotalkkareita”, jotka tarkkailevat autojen polttoainetilannetta ja pitävät autoista huolen.

– Seuraamme, millaisia matkoja autoilla tehdään ja missä ne ovat, Toiminen kertoo.

Yleisimmin matkat jakautuvat kahteen tyypilliseen kategoriaan. Joko autolla käydään asioimassa vaikkapa kaupungin laidalla ja tullaan takaisin keskustaan, tai sitten yksinkertaisesti siirrytään paikasta A paikkaan B.

– Asiointimatkat kestävät tyypillisesti noin 80 minuuttia ja siirtymät noin 20 minuuttia, Toiminen kertoo.

Kun auto palautetaan, vuokra-aika lopetetaan puhelimella, veloitus lähtee luottokortilta ja kuitti tulee sähköpostiin.

Vuonna 2011 perustettu 24Rent on kahden veljeksen perustama yritys. Toimitusjohtaja Matti Hänninen kertoo, että aiemmin hän oli veljensä kanssa Nokialla töissä.

– Kun sitten tuli aika tehdä jotain muuta, autonvuokraustoimiala vaikutti sellaiselta, että siellä voisi olla uudistamisen tarvetta.

Perusteellisen markkinatutkimuksen jälkeen perustettiin yritys. Liiketoiminnan varsinainen pihvi ovat yhä tunti- ja päivähintaiset vuokra-autot, mutta minuuttiveloitteiset autot ovat tähän hyvä lisä.

– Perinteisen vuokraustoiminnan ulkopuolelle jää tyhjiä aukkoja, joissa ihmisillä on tarve lyhytaikaiselle autonvuokraukselle, Hänninen perustelee.

Elina Toiminen kertoo, että ihmisten elämä on joskus lyhytjänteistä, ja esimerkiksi auton tarve voi tulla vastaan yllättäen.

– Tämä on niin sanottua on demand -palvelua, josta nykyään paljon puhutaan.

Yhteiskäyttöautojen ei ole tarkoitus korvata omistusautoja, vaan kyseessä on ennemmin joukkoliikennettä tukeva liikennemuoto.

24Rent on tehnyt yhteistyötä Kojamon Lumo-asumisbrändin kanssa, joka markkinoi vuokra-asuntoja.

Ajatuksena on, että parkkipaikka- ja autorivin sijaan taloyhtiön pihassa on parkkipaikalla yhteiskäyttöauto, jota asukkaat voivat varata tarpeen mukaan.

Go now! toimii verkkosovelluksella

Auton voi varata kartalta osoitteessa drive.gonow.fi.

Autojen jättöpaikkoja on muun muassa Keskustorilla, Nalkalantorilla, Tammelassa ja Kalevassa sekä Hervannassa ja Lielahdessa.

Minuuttitaksa on ajossa 0,47 euroa ja pysäytettynä 0,10 euroa. Hintaan sisältyy auton käyttö, pysäköinti merkatuilla alueilla, polttoaine ja asiakaspalvelu.

Minuuttiveloitteiset yhteiskäyttöautot ovat Tampereen lisäksi käytössä pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Lahdessa. Tampereelle autot tulivat heinäkuussa.

24Rent vuokraa autoja 31 kaupungissa Suomessa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut