Nyt Suomessa alkaa oranssi helle! – Tässä tämän viikon armottomat säälukemat

Lähes koko Suomi kärvistelee tällä viikolla kesähelteessä, joka ei näytä loppuviikkoa kohden laantumisen merkkejä – päinvastoin.

Esimerkiksi maanantaina tukalaa hellettä esiintyy Itä-Suomea ja pohjoisinta Lappia lukuunottamatta koko maassa. Se merkitsee sitä, että päivän ylin lämpötila on vähintään 27 astetta ja keskilämpö 20 astetta. Sääkartoilla tämä merkitään keltaisella.

– Huomenna tukalaa hellettä onkin sitten jo käsivarren Lappia lukuunottamatta koko maassa, kertoo päivystävä meteorologi Cecilia Karlsson Ilmatieteen laitokselta.

Keskiviikkona ja torstaina tukala helle jatkuu Kainuuta, Koillismaata ja Itä-Lappia lukuunottamatta koko maassa.

Perjantaina helteestä tulee vihdoin äärimmäisen tukalaa – silloin sääkartta hehkuu koko eteläisessä Suomessa oranssin värisenä.

– Se merkitsee, että päivän ylin lämpötila ylittää 30 astetta ja vuorokauden keskilämpökin on vähintään 24 astetta, Karlsson lupailee.

– Huomenna tiistaina on etelärannikolla olemassa pieni riski kuurosateisiin, mutta millään tavalla runsaita sateita ei ole luvassa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut