Lidlin ja S-ryhmän merkit jyräsivät Kuluttajan testissä – kallis ekopesuaine jäi viimeiseksi

Edulliset kauppaketjujen omat pesuainemerkit ovat tehokkaita lian puhdistajia. Päivi Tuovinen / arkisto

toimitus

Kuluttaja-lehden mukaan kauppaketju Lidlin ja S-ryhmän myymät edulliset kirjopesuaineet ovat tehokkaita lian puhdistajia. Lehden testi paljasti, että Lidlin ja Rainbowin kirjopesuaineet puhdistavat niin punaviini- kuin ruohotahratkin erinomaisesti.

Testin hännille jäänyt kallis ekopesuaine puolestaan jätti vaatteisiin tahroja. Heikoimmat pisteet sai Mulliers- ja Wau!-merkit, jotka molemmat saivat vain 40 ja 43 pistettä sadasta.

Lidlin Formil ja S-ryhmän Rainbow saivat molemmat 62 pistettä. Myös K-ryhmä Pirkka-pesuaine pärjäsi hyvin saaden 58 pistettä.

Testissä oli mukana 13 nestemäistä herkkäihoisten ainetta ja 4 kapselimuotoista pesuainetta. Kuluttajan mukaan pesuaineen muoto ei vaikuta pesutulokseen. Nestemäisten aineiden ja kapselien parhaat pesevät yhtä hyvin, testi paljasti.

Tahrojen poistaminen osoittautui sen sijaan kinkkiseksi tehtäväksi kaikille aineille.

– Värit pysyvät kirkkaina kaikilla kirjopesuaineilla, mutta tahrat tuottivat ongelmia lähes kaikille testin pesuaineille. Etenkin teetahrat olivat mahdoton tehtävä jokaiselle tuotteelle.

Vaikeita olivat myös ruohotahrat, jotka lähtivät pois parhaimmillaan 80-prosenttisesti ja heikoimmillaan vain 25-prosenttisesti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut