Tamperelainen Anu suunnitteli Toivo Sukarin luksushäät – Näitä asioita hän kaipaisi myös Suomen häihin: "Niille varmasti olisi kysyntää"

Anu Beadle on vastannut muun muassa Bottasten ja Sukarien hääjärjestelyistä. Joonas Alanne

Joonas Alanne

Suomen johtava hääsuunnittelija Anu Beadle aloitti nykyisen työnsä Walesissa, jossa hän asui kymmenen vuoden ajan. Hänen mielestään suomalaiset hääparit ovat hääjärjestelyjen suhteen brittejä maltillisempia.

– Englannissa minua pyydettiin järjestämään häihin aitoja pingviinejä, eikä se ollut siellä outo asia ollenkaan. Minulla on edelleen kontaktit pingviinejä toimittaneisiin herrasmiehiin, vaikka en niitä niihin häihin saanutkaan, koska ne oli buukattu jo johonkin muualle, kertoo Beadle.

Hän sanoo kaipaavansa Suomeen monenlaisia palveluntuottajia, jotka briteistä jo löytyy.

– Esimerkiksi Englannista löytyy paljon erilaisia hevosvaunuja. Meillä on paljon erilaisia autoja, museoautoja ja muuta sellaista, mutta olisi hyvä saada tänne myös kivoja vaunuja. Niille varmasti olisi kysyntää.

Suomessa Beadle ja hänen yrityksensä Lily Dream Wedding on saanut huomiota erityisesti julkkisten luksushäiden järjestäjänä. Beadle on vastannut niin Valtteri ja Emilia Bottaksen kuin Toivo ja Nadja Sukarinkin hääjärjestelyistä. Sukarin häät maksoivat lehtitietojen mukaan 50 000 euroa. Beadlen mukaan vastaavan hintaluokan häät eivät ole Suomessa ennenkuulumattomia, mutta niitä ei yleensä nähdä julkisuudessa.

– Bottakset halusivat erittäin vähän huomiota. Meidän tiimimme valmisteli niitä häitä kahden vuoden ajan mutta media sai kuulla niistä vasta kaksi viikkoa ennen. Toivon ja Nadjan häät taas olivat erittäin hyvin näkyvillä. He ovat tunnettuja ihmisiä, jotka halusivat jakaa onnensa muiden kanssa, kertoo Beadle.

Hääsuunnittelija vastaa häiden järjestelyistä ja juoksevista asioista, jotka juhlien järjestämiseen liittyvät. Rajoitteena on ainoastaan hääbudjetti.

Vuodessa Lily Dream Wedding toteuttaa noin kymmenen hääsuunnittelua. Käytännössä Beadle on asiakkaan käytettävissä koko häitä edeltävän kuukauden ajan.

– Joskus saattaa käydä niin, että minun henkilökohtainen kalenterini on myös asiakkaan kalenteri. Jos asiakas on ulkomailla niin minulla on kaksi kelloa: toinen on omassa ja toinen asiakkaan ajassa.

Beadle suunnitteli jo opiskeluaikoinaan pääsymaksullisia tapahtumia. Walesissa hänelle tarjottiin ensimmäistä kertaa mahdollisuus suunnitella häitä.

– Vastasin silloin ei, mutta ajatus lähti muhimaan päässäni, kertoo Beadle.

Tuoreesta hääsuunnittelijasta tuli pian palkittu osaaja. Kun perhe kuusi vuotta sitten päätti muuttaa takaisin Suomeen, yritys muutti mukana.

– Minua oli jo kysytty Suomeen hääsuunnittelijaksi ja olin jo suostunut siihen, että voin matkustaa tätä väliä. Sitten kävikin niin, että meidän perhe päätti muuttaa Suomeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tee hyviä juttuja, joihin on varaa, sanoo neuvoo eläköityvä Reino Bragge seuraajaansa
 2. Mikä ihmeen samppanjaindeksi? – Tamperelaisravintola tekee ennätysmyyntiä koronasta, notkahduksesta ja ratikkatyömaasta huolimatta
 3. Tampereen kaupungin työntekijät lensivät viime vuonna yli 3 miljoonaa kilometriä – Päästöt kompensoitiin istuttamalla vajaalla 5 000 eurolla puita Ugandaan
 4. Koskipuiston hopeasalavasta karsittiin huonoimmat osat pois: "Koskeen päin kallellaan oleva runko on aika laho"
 5. Mitä tapahtuu 18.4.2021? – Tamperelaiset puolueet heräävät hiljalleen kohti kevään kuntavaaleja
 6. Puhallusvillalastissa ollut kuorma-auto ojaan – Kaksi loukkaantui
 7. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 8. Tappara-pakkien pistekunkku teki pätkäsopimuksen
 9. Kolumni: Koronan toinen aalto vältetään vain yhteisvastuulla – "Mikä s----na siellä ulkomailla on niin hienoa..."
 10. Death Cafe puhuttaa kuoleman ammattilaisia Tampereella – "Tapahtuman keskeinen tarkoitus on kasvattaa tietoisuutta kuolemasta",
 11. Alaikäinen kuljettaja ajoi varastetun auton katolleen Teiskossa
 12. Eristeet kärysivät Naistenlahdessa – voimalaitoksen turvekasassa ei ollutkaan paloa
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Miia Nuutilan komedia Viikinsaaren kesäteatteriin perjantaina
 15. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reiteissä puutteita Tampereen työmaiden kohdalla – kaupunki ottaa työmaat tehovalvontaan

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Järjestyksenvalvojat joutuvat menemään rauhoittelemaan kuuluttajaa..." – Mitä oikein tapahtui tiistai-iltana Valkeakosken Apian kentällä?
 2. Tampereen kaupungin työntekijät lensivät viime vuonna yli 3 miljoonaa kilometriä – Päästöt kompensoitiin istuttamalla vajaalla 5 000 eurolla puita Ugandaan
 3. Koronavilkku tulee Tampereelta – "Kuun vaihteessa se oli sisäisessä testikäytössä"
 4. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 5. Paasikiventien siirto, uusi kevyen liikenteen silta ja 6633 metriä raitiotietä – ratikan kakkosvaiheen suunnitelmia voi nyt kommentoida
 6. Kolumni: Koronan toinen aalto vältetään vain yhteisvastuulla – "Mikä s----na siellä ulkomailla on niin hienoa..."
 7. "Uskon, että pystyn tuottamaan lisäarvoa..." – Toni Vilander lähtee mukaan Luxury Collectionin Ferrari-myyntiin Suomessa
 8. Finlayson tuo markkinoille kuosilliset kertakäyttömaskit
 9. Mikä ihmeen samppanjaindeksi? – Tamperelaisravintola tekee ennätysmyyntiä koronasta, notkahduksesta ja ratikkatyömaasta huolimatta
 10. Mitä tapahtuu 18.4.2021? – Tamperelaiset puolueet heräävät hiljalleen kohti kevään kuntavaaleja
 11. Popeda esiintyi Seinäjoen Vauhtiajoissa ja se sai ammattiviulisti Pekka Kuusiston ottamaan kantaa turvaväleihin, joita ei kuvan perusteella näytä olevan olemassakaan – "Miten h**vetissä tämän on annettu tapahtua?"
 12. Alaikäinen kuljettaja ajoi varastetun auton katolleen Teiskossa
 13. Koskipuiston hopeasalavasta karsittiin huonoimmat osat pois: "Koskeen päin kallellaan oleva runko on aika laho"
 14. Tampereen Pyrinnön pomo suuttui Ruotsi-ottelun kanssa vehtaamiseen – "Turun Paavo Nurmi Gamesiin tuli parinkymmenen maan urheilijoita eikä se tunnu haittaavan ketään..."
 15. Neljä Tapolan johtohenkilöä vastaavat syytteeseen työturvallisuusrikoksesta – Aluesyyttäjä vaatii sakkorangaistusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.