Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelainen Anu suunnitteli Toivo Sukarin luksushäät – Näitä asioita hän kaipaisi myös Suomen häihin: "Niille varmasti olisi kysyntää"

Suomen johtava hääsuunnittelija Anu Beadle aloitti nykyisen työnsä Walesissa, jossa hän asui kymmenen vuoden ajan. Hänen mielestään suomalaiset hääparit ovat hääjärjestelyjen suhteen brittejä maltillisempia.

– Englannissa minua pyydettiin järjestämään häihin aitoja pingviinejä, eikä se ollut siellä outo asia ollenkaan. Minulla on edelleen kontaktit pingviinejä toimittaneisiin herrasmiehiin, vaikka en niitä niihin häihin saanutkaan, koska ne oli buukattu jo johonkin muualle, kertoo Beadle.

Hän sanoo kaipaavansa Suomeen monenlaisia palveluntuottajia, jotka briteistä jo löytyy.

– Esimerkiksi Englannista löytyy paljon erilaisia hevosvaunuja. Meillä on paljon erilaisia autoja, museoautoja ja muuta sellaista, mutta olisi hyvä saada tänne myös kivoja vaunuja. Niille varmasti olisi kysyntää.

Suomessa Beadle ja hänen yrityksensä Lily Dream Wedding on saanut huomiota erityisesti julkkisten luksushäiden järjestäjänä. Beadle on vastannut niin Valtteri ja Emilia Bottaksen kuin Toivo ja Nadja Sukarinkin hääjärjestelyistä. Sukarin häät maksoivat lehtitietojen mukaan 50 000 euroa. Beadlen mukaan vastaavan hintaluokan häät eivät ole Suomessa ennenkuulumattomia, mutta niitä ei yleensä nähdä julkisuudessa.

– Bottakset halusivat erittäin vähän huomiota. Meidän tiimimme valmisteli niitä häitä kahden vuoden ajan mutta media sai kuulla niistä vasta kaksi viikkoa ennen. Toivon ja Nadjan häät taas olivat erittäin hyvin näkyvillä. He ovat tunnettuja ihmisiä, jotka halusivat jakaa onnensa muiden kanssa, kertoo Beadle.

Hääsuunnittelija vastaa häiden järjestelyistä ja juoksevista asioista, jotka juhlien järjestämiseen liittyvät. Rajoitteena on ainoastaan hääbudjetti.

Vuodessa Lily Dream Wedding toteuttaa noin kymmenen hääsuunnittelua. Käytännössä Beadle on asiakkaan käytettävissä koko häitä edeltävän kuukauden ajan.

– Joskus saattaa käydä niin, että minun henkilökohtainen kalenterini on myös asiakkaan kalenteri. Jos asiakas on ulkomailla niin minulla on kaksi kelloa: toinen on omassa ja toinen asiakkaan ajassa.

Beadle suunnitteli jo opiskeluaikoinaan pääsymaksullisia tapahtumia. Walesissa hänelle tarjottiin ensimmäistä kertaa mahdollisuus suunnitella häitä.

– Vastasin silloin ei, mutta ajatus lähti muhimaan päässäni, kertoo Beadle.

Tuoreesta hääsuunnittelijasta tuli pian palkittu osaaja. Kun perhe kuusi vuotta sitten päätti muuttaa takaisin Suomeen, yritys muutti mukana.

– Minua oli jo kysytty Suomeen hääsuunnittelijaksi ja olin jo suostunut siihen, että voin matkustaa tätä väliä. Sitten kävikin niin, että meidän perhe päätti muuttaa Suomeen.