Tällainen on uusi muumimuki: Muumimamman ja -papan liikuttava hetki, kun pitkä merimatka majakkasaarelle on päättynyt

Merimatkasta uuvahtanut Muumimamma nukahtaa Muumipapan kyhäämään telttakatokseen, kun majakka on yllättäen lukossa. Fiskars

Jukka Hämäläinen

Pitkästä matkasta majakkasaarelle uupunut Muumimamma nukahtaa telttakatokseen epätavallisen huolettomasti. Jopa Mamman käsilaukku on unohtunut rantahietikolle.

Arabian vuonna 2017 lanseeraama Alkuperää kunnioittaen -sarja täydentyy uudella koskettavalla astialla, jonka nimi on Nuku hyvin

Alkuperää kunnioittaen -sarjan kuvituksissa yhdistyvät kaksi Tove Janssonin tarinaa: Muumipappa ja meri (1965) sekä Muumilaakson marraskuu (1970), ja kukin astia vie tarinaa eteenpäin.

Astiasarjan ensin lanseeratussa kokonaisuudessa Muumeja ympäröi epävarmuus, joka haastoi koko perheen pohtimaan, keitä he oikein ovat. Oli muutoksen aika ja Muumiperhe muutti majakkasaarelle asumaan.

Seuraavassa vaiheessa toivo alkoi herätä pitkän ja synkän kauden jälkeen: aurinko välkehti merenpinnassa ja muuttolintujen parvi antoi lupauksen siitä, että elämä jatkuu.

Nyt lanseerattavassa mukissa vietetään ensimmäistä iltaa, jolloin Muumiperhe saapuu majakkasaarelle yön hämärässä. Majakan ovi on yllättäen lukossa, joten Muumipappa kyhää perheelleen yösijaksi telttakatoksen rantahietikolle.

Uupunut Muumimamma käy pitkälleen ja vaipuu välittömästi uneen. Järkähtämätön Muumipappa sen sijaan pohtii tulevaa ja valvoo puolisonsa unta rantahiekalla myrskylyhty seuranaan.

Alkuperää kunnioittaen -astiasto kuuluu Arabian pysyvään valikoimaan. Se on pääosin mustavalkoinen ja tunnelmaltaan intensiivinen.

Kuvituksissa on käytetty Tove Janssonin kirjojen alkuperäisiä kuvia ja tyylillisesti astiasto paljastaa Janssonin poikkeuksellisen kyvyn käyttää viivan piirtoa tunteiden ja tunnelmien luontiin.

Uusi muki on saatavilla 9.8. alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Onko Rodeosta jo tehty kaupat? – Legendaarinen tamperelainen yökerho lupaa omistajauutisia mahdollisesti jo juhannuksen jälkeen
 2. Tampereen terveysasemat pitävät ovet auki tänä kesänä – vain yksi suljetaan heinäkuuksi
 3. Tampereen kaupunki muistuttaa: nyt on hyvä aika hävittää tämä puutarhan tuholainen
 4. Nakkifakiiri avaa ovensa perjantaina – Avauspäivän lupaus: "Jokaiseen nakkimukiin livautetaan yksi ylimääräinen..."
 5. Rattijuoppo kaahasi Kangasalla 131 km/h – tiellä kuudenkympin rajoitus
 6. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 7. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 8. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 9. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 10. Viikinsaaren kesäteatterin ensi-ilta striimataan ikäihmisille – esityksen voi nähdä kuvapuhelimella tai palvelutaloissa
 11. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 12. Aikakoneen Sani odottaa jo syksyä
 13. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 14. Nyt siihen saatiin varmuus: TPV:n harjoitusotteluun Ratinaan saadaan ottaa myös yleisöä – Vierasfanien tosin on suositeltava jäädä kotiin
 15. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.