Maahanmuuttoviraston Tampereen toimipiste muuttaa keskustasta Hervantaan

Maahanmuuttoviraston Tampereen palvelupiste avaa ovet maanantaina VTT:n vanhoissa tiloissa Hervannassa. Marjo Rämö

Marjo Rämö

Maahanmuuttoviraston Tampereen palvelupiste muuttaa keskustasta Hervantaan. Migrin uusi palvelupiste avataan VTT:ltä tyhjäksi jääneeseen rakennukseen, joka sijaitsee osoitteessa Tekniikankatu 1.

Toimipiste avaa ovensa maanantaina.

Sisä-Suomen tiimipäällikkö Anitta Maali Tampereen palvelupisteestä kertoo, että muuton syynä oli päätymässä ollut vuokrasopimus.

– Myös henkilöstön määrä on kasvanut eli lisää tilaa tarvittiin. Kun aloitimme täällä, meitä oli kahdeksan henkeä. Nyt henkilöstön määrä on 16.

Migrin Tampereen palvelupiste avattiin Tampereelle vuoden 2017 alussa. Tuolloin ulkomaalaisten lupa-asiat siirtyivät toimivallansiirrossa poliisilta Maahanmuuttovirastolle.

Migrin palvelupiste sijaitsi aiemmin Itsenäisyydenkadulla kivenheiton päässä rautatieasemasta. Uuden palvelupisteen sijaintia on jo ehditty ihmetellä, sillä Tekniikankadulle on tultava keskustasta joko bussilla tai omalla autolla.

Suomessa on tällä hetkellä yhdeksän Migrin palvelupistettä. Niiden lisäksi hakemuksia otetaan vastaan ajanvarauksella Maarianhaminassa kuuden–seitsemän viikon välein.

Tampereelle saattaa tulla asiakkaita myös eri paikkakunnilta.

– Tiloja etsittiin Tampereella keskustan alueelta, mutta sopivaa tilaa ei vain löytynyt, Maali kertoo.

Myös henkilöstö suhtautui sijaintiin epäillen, mutta mielipide muuttui myöhemmin, kun työntekijät olivat tutustuneet rakennukseen paikan päällä.

– Avaamme uuden toimipisteen hyvillä mielin. Uudet tilat ovat aiempaa isommat ja toimivammat.

Tampereen palvelupisteessä vastaanotetaan oleskelulupahakemuksia opiskelun, työn, perhesiteen ja muulla perusteella sekä EU-kansalaisten rekisteröintiä koskevia asioita.

– Näitä asioita myös käsittelemme ja ratkaisemme palvelupisteessä.

Palvelupisteessä vastaanotetaan myös kansalaisuushakemuksia, jotka käsitellään ja ratkaistaan kansalaisuusyksikössä Helsingissä.

Palvelupisteelle eivät kuulu lainkaan turvapaikka-asiat. Tästä huolimatta Tampereen palvelupisteen edessä on nähty turvapaikkapäätöksiin liittyviä mielen-ilmauksia.

– Mielenilmaukset eivät ole kohdistuneet palvelupisteeseemme. Viime vuonna mielenilmauksia oli kolme, tänä vuonna niitä ei ole ollut yhtään, Maali kertoo.

Maahanmuuttoviraston palvelupisteen siirtäminen Hervantaan vaati tontille poikkeusluvan, sillä alueen asemakaava ei sallinut tiloissa asiakaspalvelua. Kaupunki myönsi poikkeusluvan vain kymmenen vuoden ajalle. Päätöksessä todetaan, ettei tontin tulevaisuutta haluttu vielä sitoa mihinkään tiettyyn käyttötarkoitukseen, sillä Hervanta on voimakkaasti kehittyvä alue.

Fakta

Maahanmuuttovirastolla (Migri) on Suomessa yhdeksän palvelupistettä. Niitä on Helsingissä, Lahdessa, Tampereella, Raisiossa, Lappeenrannassa, Vaasassa, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä. Ahvenanmaalla voi asioida 6–7 viikon välein ajanvarauksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen
 2. Onko kesä 2020 mahdollisuus kaupunkikulttuurin muutokselle? – Anna-Kaisa Heinämäki: "Piknikit ja perheen yhteinen tekeminen on tervetullutta"
 3. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 4. Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"
 5. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Kolumni: Parempaa palvelua
 8. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Lukijalta: Liikenneyhteydet kuntoon
 11. Lipunmyynti loppuu kaukojunissakin koronaviruksen takia– "Algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin"
 12. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 13. Lielahden kartanopuisto aiotaan kunnostaa alkuperäiseen asuunsa – suunnitelmissa penkkejä, istutuksia ja tapahtuma-alue
 14. Kuumat säät vetivät vesille Pirkanmaalla – Poliisi rokotti veneilijöitä koska pelastusliivit olivat jääneet rannalle
 15. Miten käy Tampereen jatko kulttuuripääkaupunkikilpailussa? – Asia ratkeaa juhannuksen jälkeen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 5. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 6. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 7. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 8. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 9. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 10. Pääkirjoitus: Rajoitusten purku on helpotus
 11. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 12. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 13. Kolumni: Kenelle kolikot kilisevät?
 14. Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"
 15. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.