Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euron pillereiden katukauppa rehottaa – Poliisi sai tarpeekseen: "Soittakaa heti 112"

Poliisi on saanut tarpeekseen pääkaupungin kaduilla avoimena rehottavasta pillerikaupasta.

Poliisin omien ja kansalaisten havaintojen mukaan erityisesti metroradan varressa, esimerkiksi asemien ulkopuolella, on viime aikoina kaupiteltu avoimesti reseptilääkkeitä ja huumausaineiksi luokiteltuja pillereitä. Ne ovat erittäin edullisia, ja niitä onkin nimitetty euron pillereiksi.

Loppuviikosta poliisi otti kiinni Helsingissä kaduilla tapahtuvaan pillerikauppaan liittyen parikymmentä ihmistä.

Helsingin poliisilaitos puuttuu nyt tehostetusti kaduilla tapahtuvaan huumaus- ja lääkeaineiden myyntiin. Myös kansalaisia pyydetään aktivoitumaan poikkeuksellisen avoimen pillerikaupan lopettamiseksi.

Jotta poliisi pääsee puuttumaan pillerikauppaan välittömästi, meneillään olevasta tai juuri tapahtuneesta rikoksesta tulee ilmoittaa heti hätänumeroon 112.

Tilanteessa tärkeitä tietoja ovat erityisesti tarkka tapahtumapaikka sekä myyjien yksityiskohtaiset tuntomerkit ja muut yksilöivät tiedot, jos sellaisia on.

Poliisi painottaa tilanteen vakavuutta.

– Pillereitä on tarjottu myös nuorille. Kaduilla tapahtuva myynti on paitsi rikos ja häiritsevää, mutta se voi myös aiheuttaa vaaraa. Pillerien alkuperästä ja sisällöstä ei ole mitään varmuutta. Niiden käyttö on hyvin suuri riski, mitä nuori ei välttämättä ymmärrä. Vanhempien ja myös muiden aikuisten, kuten opettajien, on syytä keskustella asiasta lasten ja nuorten kanssa, ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisilaitokselta neuvoo.