Myös Werstas ja Lenin-museo osallistuvat torstain Tapahtumien yöhön

Työväenmuseo Werstas ja Lenin-museo osallistuvat Tampereella torstaina 8. elokuuta järjestettävään Tapahtumien yöhön. Kumpikin museo on avoinna kello 21 saakka ja molemmissa on nautittavissa maksutonta ohjelmaa.

Lenin-museoon on ilmainen sisäänpääsy kello 18 alkaen, Werstaalle on vapaa pääsy koko päivän kello 11 alkaen.

Työväenmuseo Werstaalla iltaa vietetään suomalaisesta alkoholihistoriasta kertovan Työmiehen lauantai -näyttelyn merkeissä.

Työmiehen lauantai on tarina suomalaisten alkoholinkäytön valvomisesta ja vartioimisesta, mutta myös eri aikoina sopivaksi katsotuista juomatavoista ja elämäntapamme muuttumisesta. Kieltolaki astui voimaan sata vuotta sitten ja esillä on muun muassa kieltolain aikaisia salakuljetukseen liittyviä esineitä ja kuvia.

Keskioluen vapautumisesta tuli tänä vuonna puolestaan kuluneeksi puoli vuosisataa, ja tästä käännekohdasta näyttelyssä kertoo 1970-luvulle sijoittuva baarimiljöö muovituoleineen, pulloineen ja tuoppeineen. Näyttelyyn on opastetut kierrokset kello 18 ja 20.

Rahvaan laulu -yhtye esittää alkoholiaiheisia kansanlauluja Werstaalla kello 19. Esityksessä kuullaan muun muassa kansanlaulut kymmenen pennin ryypystä sekä naisesta, joka kieltäytyy viinanjuojien seurasta. Luvassa on myös uudempaa kansan keskuudessa suosittua musiikkia, kuten näyttelyn nimikkokappale, Irwinin Työmiehen lauantai.

Werstaalla on kello 18–21 mahdollisuus tutustua Museokirjapainon toimintaan. Kirjapainossa on työnäytöksiä, joissa voi seurata latomista ja painamista perinteisellä kohopainotekniikalla. Kello 18-21 on myös

Kirja- ja rompekirppis, josta voi tehdä ainutlaatuisia löytöjä.

Myyntipöydille on tulossa muun muassa näyttelyissä olleita kuvatulosteita, vanhoja näytelmiä sekä tietokirjoja eri aloilta.

Lenin-museossa on kello 18 ja 19.30 opastettu teemakierros neuvostonaisten arjesta ja elämästä. Miten Neuvostoliitto vaikutti naisten elämään ja miten naiset vaikuttivat Neuvostoliittoon?

Opastuksella tutustutaan myös museon uuteen sosialistista lapsuutta käsittelevään teemaosioon. Kierroksen kesto on tunti ja kierrokselle on vapaa pääsy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut