Naistenlahden satamaan pääsee nyt esteettömästi – Vakuutusyhtiö lahjoitti pelastusrenkaan

Tampereen kaupungin satamapäällikkö Matti Joki ja LähiTapiola Pirkanmaan markkinointiassistentti Irina Hevonkorpi. LähiTapiola Pirkanmaa

Vilho Rajala

Naistenlahden satamassa otettiin tänään käyttöön uusi esteetön laituri. Laituri on suunniteltu varta vasten liikuntarajoitteisille ja näkövammaisille. Laiturilta pääsee turvallisesti siirtymään veneeseen ja Näsijärven aalloille.

Laituri on 105 metriä pitkä, josta inva-osuus on nyt 16 metriä ja ensi vuonna 32 metriä. Laituri on puhtaasti pirkanmaalaista työtä, sillä laiturin invaosat ja aisat on valmistanut ja asentanut Pajapekka Oy. A-Laiturit Oy on toimittanutlaiturin rungon.

– Naistenlahden sataman uusi inva-laituri on ainutlaatuinen Euroopassa. Tampereen kaupunki pyrkii ottamaan huomioon esteettömyyden satamissa ja että satamat olisivat käytössä kaikille. Siitä on täysin esteetön kulku veneisiin ja myös sokeat on erityisesti huomioitu. Inva-laituria testataan tämän veneilykauden ajan ja ensi vuonna laituripaikat tulevat hakuun, Tampereen kaupungin satamapäällikkö Matti Joki kertoo.

Vakuutusyhtiö LähiTapiola Pirkanmaa lahjoitti tänäkin kesänä pelastusrenkaita, joista yksi on nyt uudella laiturilla Naistenlahden satamassa.

Suomessa hukkuu vuosittain edelleen 150–200 ihmistä, mikä on asukaslukuun suhteutettuna selvästi enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Hyvä uimataito, oikea varustautuminen, terve järki ja harkintakyky ovat tärkeimmät turvallisuustekijät vesillä liikuttaessa. Noin kolmasosa hukkuu putoamisen tai veteen luiskahtamisen seurauksena. Yli puolet hukkumiskuolemiin johtavista onnettomuuksista on tapahtunut alkoholin vaikutuksen alaisena.

– Pelastusrengaslahjoitukset ovat osa turvallisuutta lisäävää ja paikallista yhteiskuntavastuutyötämme sekä valtakunnallista yhteistyötämme Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kanssa. Pelastusrengaslahjoituksia on tehty jo muutaman vuoden ajan. Haluamme tehdä konkreettisia ja paikallisia turvallisuutta edistäviä tekoja, joilla turvaamme pirkanmaalaisten elämää, sanoo LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela.

Juttua muokattu 6.8. klo 8:05: Laiturin invaosat ja aisat on valmistanut ja asentanut Pajapekka Oy. A-Laiturit Oy on toimittanutlaiturin rungon. Aiemmin jutussa luki, ettäsen on valmistanut A-Laiturit Oy ja paikallinen kunnossapitoyrittäjä Pajapekka Oy on vastannut inva-osuuden asennustöistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 2. Tarjolla striiminä kasariteinihysteriaa ja ysäriradiohuumoria – "Voimme jopa luikauttaa ilmoille jonkin biisinkin"
 3. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 4. TOAS rakennuttaa opiskelija-asuntoja Kauppiin – Ensimmäisessä puukerrostalossa yhteensä 70 asuntoa
 5. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 6. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 7. Tampereen kaupungille lahjoituksena 15 pelastusrengasta
 8. Ruoka: Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"
 9. Kolumni: Metsään meni! – "Kun ylittää metsän rajan ja pääsee luontoon, on myös lähempänä itseään"
 10. Tiede: Miksi ihminen juo, vaikka se on haitaksi? Hyödyt saa heti ja riskit joskus myöhemmin, sanoo tutkijaprofessori Pia Mäkelä
 11. Tiede: Aamuryypyn voimin kirkkoon, ristiäisissä olutta, paloviina vei oikeuteen – Tällaista oli arki alkoholin kanssa 1600-luvulla
 12. Linnanmäki nostaa päivittäisten kävijöiden kiintiötä – "Opettelimme uusia toimintamalleja pienemmillä asiakasmäärillä"
 13. Vastuullisuus noussut tärkeäksi perusteeksi verkkokaupassa – tuotteen ympäristömerkki nähdään tärkeänä
 14. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 15. Maksuhäiriöistä merkintä jo lähes 400 000:lla – vuodessa tuli tuhansia lisää ja koronan odotetaan vielä kasvattavan määrää

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 2. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 3. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 4. "Koeajoissa havaittiin puutteita ja välinpitämättömyyttä" – Ratikka on tästä viikosta eteenpäin pysyvä osa Tampereen liikennettä: kertaa täältä viisi isoa muutosta!
 5. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 6. Ratinan stadionille suunnitellaan kattamista – Ratinaa halutaan kehittää keskustan kuolleesta kulmasta vireäksi tapahtuma-alueeksi
 7. USU: Näin paljon oluen, viinin ja väkevien hinta voi nousta – Alkoholiveron korotus syksyllä hallituksen käsittelyyn
 8. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 9. Kolumni: Päärataa kehitettävä – oikoradasta luovuttava – "Siten Helsinki saisi näppärästi muut maksamaan uuden lentokenttäjunansa"
 10. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 11. Kavala vesimyrkytys vaanii nyt helteellä – "Heitä tulee päivystyksiin taas entiseen tapaan vähintään viikoittain"
 12. Tammerkosken varren terassin paikalle syntyi Mokkapuisto – Tampereen uuteen puistoon on istutettu puu samasta kannasta Helsingin Lasipalatsilta kaatuneen puun kanssa
 13. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 14. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 15. Hatanpään sairaalalla isoja bussimuutoksia ensi viikolla – Neljä linjaa kiertoreitille, myös pysäkeihin muutoksia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.