Naistenlahden satamaan pääsee nyt esteettömästi – Vakuutusyhtiö lahjoitti pelastusrenkaan

Tampereen kaupungin satamapäällikkö Matti Joki ja LähiTapiola Pirkanmaan markkinointiassistentti Irina Hevonkorpi. LähiTapiola Pirkanmaa

Vilho Rajala

Naistenlahden satamassa otettiin tänään käyttöön uusi esteetön laituri. Laituri on suunniteltu varta vasten liikuntarajoitteisille ja näkövammaisille. Laiturilta pääsee turvallisesti siirtymään veneeseen ja Näsijärven aalloille.

Laituri on 105 metriä pitkä, josta inva-osuus on nyt 16 metriä ja ensi vuonna 32 metriä. Laituri on puhtaasti pirkanmaalaista työtä, sillä laiturin invaosat ja aisat on valmistanut ja asentanut Pajapekka Oy. A-Laiturit Oy on toimittanutlaiturin rungon.

– Naistenlahden sataman uusi inva-laituri on ainutlaatuinen Euroopassa. Tampereen kaupunki pyrkii ottamaan huomioon esteettömyyden satamissa ja että satamat olisivat käytössä kaikille. Siitä on täysin esteetön kulku veneisiin ja myös sokeat on erityisesti huomioitu. Inva-laituria testataan tämän veneilykauden ajan ja ensi vuonna laituripaikat tulevat hakuun, Tampereen kaupungin satamapäällikkö Matti Joki kertoo.

Vakuutusyhtiö LähiTapiola Pirkanmaa lahjoitti tänäkin kesänä pelastusrenkaita, joista yksi on nyt uudella laiturilla Naistenlahden satamassa.

Suomessa hukkuu vuosittain edelleen 150–200 ihmistä, mikä on asukaslukuun suhteutettuna selvästi enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Hyvä uimataito, oikea varustautuminen, terve järki ja harkintakyky ovat tärkeimmät turvallisuustekijät vesillä liikuttaessa. Noin kolmasosa hukkuu putoamisen tai veteen luiskahtamisen seurauksena. Yli puolet hukkumiskuolemiin johtavista onnettomuuksista on tapahtunut alkoholin vaikutuksen alaisena.

– Pelastusrengaslahjoitukset ovat osa turvallisuutta lisäävää ja paikallista yhteiskuntavastuutyötämme sekä valtakunnallista yhteistyötämme Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kanssa. Pelastusrengaslahjoituksia on tehty jo muutaman vuoden ajan. Haluamme tehdä konkreettisia ja paikallisia turvallisuutta edistäviä tekoja, joilla turvaamme pirkanmaalaisten elämää, sanoo LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela.

Juttua muokattu 6.8. klo 8:05: Laiturin invaosat ja aisat on valmistanut ja asentanut Pajapekka Oy. A-Laiturit Oy on toimittanutlaiturin rungon. Aiemmin jutussa luki, ettäsen on valmistanut A-Laiturit Oy ja paikallinen kunnossapitoyrittäjä Pajapekka Oy on vastannut inva-osuuden asennustöistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.