Legendaarinen Markku Aro lähtee viimein konserttisaleihin – "Työ täytyy tehdä hyvin joka ilta"

Harvempi suomalainen esiintyjä voi sanoa uran kestäneen yli viisikymmentä vuotta, mutta sillä tavalla ettei siihen ole mahtunut konserttisalikiertuetta ennen kuin vasta viiden vuosikymmenen jälkeen.

Nokialle asumaan palannut laulaja Markku Aro voi. Vuonna 1968 alkanut laulajan työ saa täydennykseksi syksyllä 2019 miehen uran ensimmäisen konserttisalikiertueen. Se alkaa lokakuun 12. päivä Joensuusta ja huipentuu Tampere-taloon noin parinkymmenen keikan jälkeen 15. joulukuuta.

– Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, mikä on muodikasta, ilmeisesti monet kollegat tekevät tällaisia kiertueita. Minuun otettiin yhteyttä että puitteet ovat valmiina ja kaikki hoidetaan, Aron ei tarvitse tulla kuin paikalle ja laulamaan lavalle. Ajattelin, että tällainen kiertue on syytä tehdä nyt jos sellaisen vielä aikoo tehdä, Aro kertoo projektin syntyhistoriaa.

Loppuvuodesta tulee kiireinen, sillä Aro tekee kiertueen lisäksi tavallisia tanssilavakeikkoja.

– Konserttisaleihin on varmasti tulossa jotain spesiaalia, mutta siitä kerrotaan sitten myöhemmin. Yleisö haluaa yhtä kaikki kuulla Markku Aron hitit, ja ne kuullaan konserttisaleissakin, Aro lupaa.

Aro täyttää ensi vuoden helmikuussa 70 vuotta. Hänen mukaansa pitkän uran taustalla ei ole erityisiä salaisuuksia.

– Työ täytyy tehdä hyvin joka ilta. Sen kummempia kikkoja ei ole. Lisäksi urheilu auttaa jaksamisessa: on tennistä, golfia, kävelyä, hiihtoa ja punttisalia. Viime keväänä innostuin myös keilailusta, joka ei ole varsinaisesti kuntoliikuntaa, mutta kovin hauskaa puuhaa kyllä.

50 vuoteen mahtuu karkeasti arvioituna ainakin 5000 keikkaa sadan keikan vuosikeskiarvolla laskettuna. Suomi on tullut tutuksi, mutta niin on tullut Arokin suomalaisyleisölle. Mies on ollut otsikoissa kuutena vuosikymmenenä.

Avoimesti hän on myös itse asioistaan puhunut, muun muassa parisuhteita hankaloittaneesta uskottomuudesta.

– Palautetta on tullut kaikenlaista. Monet ovat sanoneet, että on hyvä että puhut suoraan vaikeistakin asioista. Olen edustanut sitä linjaa, että en yksityisasioita erityisesti halua revitellä, mutta kun tulee tarkka paikka niin se on vaan käytävä läpi, Aro muotoilee.

Juuri nyt elämä vaikuttaa olevan mallillaan.

– Mielenrauha on tällä hetkellä oikein hyvä. Kun täyttää seuraavaksi 70, on ollut pakkokin oppia rauhoittumista.

Syntynyt helmikuussa 1950 Mouhijärvellä. Oikealta nimeltään Markku Tuomas Puputti

Miehen ensimmäinen single Käyn uudelleen eiliseen julkaistiin vuonna 1968.

Edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 1971, sijoittui kahdeksanneksi.

Asuu Nokialla ja keikkailee edelleen säännöllisesti.

Lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut