Kaikki eivät Rammsteinin menosta perustaneet, näin konserttia kommentoi Tamperelaisen lukija – "Se ei ollut musiikkia vaan melusaasteaivopesua"

Kaikki eivät perjantaina ja lauantaina Tampereella esiintyneen Rammsteinin menosta innostuneet. Asiasta kirjoittaa Tamperelaiselle Messukylässä asuva Risto Moisio

Moision näkemyksiä illan kulusta voit lukea tästä mielipidekirjoituksesta.

Moisiota ärsytti ensinnäkin kova meteli.

– Valtioneuvoston päätöksen nro 993/1992 mukaan ympäristömelun enimmäisarvot ulkona asuinalueella kello 7–22 ja klo 22–7 välisenä aikana ovat 55 ja 50–45 desibeliä. Sisällä rakennuksissa vastaavat luvut ovat 35 ja 30 dB.

Moisio sanoo asuvansa 3,7 kilometrin päässä Ratinan stadionista.

– Talossani on kolminkertaiset ikkunat. Ne ja kaikki ovet olivat kiinni. Silti Rammsteinin konsertin melu kännykkäni desibelimittarin mukaan lauantaina kello 22.30-22.40 vaihteli sisällä välillä 37-44 dB ja ulkona parvekkeella välillä 57-62 dB. Melutaso ylitti siis päiväaikaan sallitut luvut. Panin pölynimurin hetkeksi käymään jalkojeni juureen. Silti bassojen jumputus kuului selvästi ja vielä selvemmin ne kovat paukahdukset, Moisio kirjoittaa pyrotekniikkaan viitaten.

– Ihminen ei kuule matalia infraääniä. Ne ovat terveydelle vaarallisia. Sisältyikö niitä konserttiin? Henkilökohtaisesti unirytmini häiriintyi. Nukahdan yleensä viimeistään kymppiuutisten jälkeen. Nyt valvoin kaksi tuntia konsertin jälkeen ja heräsin jo klo 5.

Moisio pitää tätä jopa tarkoituksellisena.

– Yksitoikkoinen, samaa kuviota toistava bassojumputus lienee vienyt stadionilla olijat jonkinlaiseen transsitilaan. Se ei ollut musiikkia vaan melusaasteaivopesua.

Risto Moision mielipidekirjoituksen voit lukea kokonaisuudessaan tästä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut