Stockmannilta kysellään, milloin tavaratalo lopettaa Tampereella – Stokka ei suinkaan lopeta, vaan uudistuu!

”Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja”, totesi Mark Twain aikoinaan. Saman voi todeta Tampereen Stockmannista.

– Meiltä on kyselty heinä-elokuun aikana, olemmeko lopettamassa Tampereella, Tampereen Stockmannin johtaja Päivi Itkonen-Melartin kertoo.

Aihetta huoleen ei ole. Stockmann ei ole lopettamassa Tampereella.

Tavaratalon hieman sekava ulkonäkö on johtunut mittavasta remontista ja useista uudistuksista, jotka ovat parhaillaan käynnissä.

– Remontit, muutaman vuokralaisen lähtö ja elokuun alennusmyynnin 80 prosentin loppurysäys ovat varmasti aiheuttaneet huolta asiakkaissa, Itkonen-Melartin pohtii syitä asiakkaiden huoleen.

Yksi isoista uudistuksista tapahtuu uudisosan katutasossa. Sinne avataan uuden konseptin mukainen urheilun osasto, jollaista ei ole vielä muissa Suomen Stockmanneissa. Uusi urheilupuoli pitää sisällään muun muassa tennariosaston.

Stockmann keskittyy urheilupuolella lähinnä vaatetukseen ja erityisesti katumuotiin, eikä niinkään välineisiin.

Toisessa kerroksessa on myllätty miesten osastoa. Miesten vaatteita on järjestelty uusiksi, ja miesten valikoimaan on tuotu Stockmannin oma Construe-brändi, jota ei ole aiemmin myyty Tampereella.

– Sen hinta-laatusuhde on hyvä.

Miesten vaatteilta on haukattu lisää tilaa naisten muodille, joka laajenee toisessa kerroksessa.

– Premium-brändit pysyvät valikoimassa kaikilla osastoilla. Premiumia ostetaan Tampereella edelleen, ja uskon, että sille on myös tulevaisuudessa kysyntää. Haluamme olla nimenomaan muodin ja tyylin suunnannäyttäjä.

Toisesta kerroksesta löytyvät myös lasten ja nuorten vaatteet, joiden brändivalikoimaa on myös uudistettu.

Yläkerrassa on tapahtunut niin ikään iso muutos, kun tavaratalo on ottanut valikoimaan huonekaluja. Lundiaa ja Hakolaa esittelevä osasto on saatu pystyyn vasta muutama päivä sitten, ja osa töistä on vielä kesken.

– Tätä muutosta henkilökunta on odottanut aivan erityisesti. Esimerkiksi Hakolan sohvat ovat olleet viime aikoina nosteessa. Meille tulee asiakkaiden toiveesta myös Artekin ja Louis Poulsenin valaisimia.

Itkonen-Melartinille tulee pian vuosi täyteen Tampereen Stockmannin johdossa.

– Tavarataloa ei voi pyörittää enää niin, että valikoimaa uudistetaan kahdesti vuodessa, vaan muutoksia on tehtävä jatkuvasti, hän tiivistää kuluneen vuoden.

Muutoksia tapahtuu myös tavaratalon edessä, missä rakennetaan raitiotietä. Isoin osa töistä valmistuu vielä tämän vuoden puolella.

Itkonen-Melartin ei ole antanut työmaan häiritä mieltä.

– Olemme keskittyneet omaan tekemiseen ja siihen, mitä näiden seinien sisällä voidaan tehdä paremmin. Meille tämä kesä on ollut aiempia kesiä kaupallisempi. On ollut hienoa huomata, että ihmiset käyvät yhä Stockmannilla. Asiakkaiden joukossa on ollut myös paljon turisteja, mikä on iloinen asia niin meille kuin Tampereellekin, hän kertoo.

Muutokset pähkinänkuoressa

Katutason uudisosaan avataan lokakuun loppuun mennessä katumuotiin keskittyvä osasto, joka sisältää uuden urheilun konseptin.

Katutason vanhalle puolelle avataan elokuun aikana uusi koruosasto, jonne tulee useita eri brändejä, muun muassa Aarikkaa, Kalevalaa ja Ted Bakeria.

Helsingissä suosiota saanut NA-KD:n pop up -osasto avataan elokuussa katutasoon.

Kolmannen kerroksen huonekaluosastoa valmistellaan parhaillaan. Osa tuotteista on jo esillä. 

Alakerran Herkussa muutostyöt ovat vielä kesken. Pirkanmaan Osuuskauppa järjestää uudistetun ruokaosaston avajaiset syyskuun lopussa.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut