"Jos vaihtoehtoina on lipun käyttämättä jättäminen tai pysäköintisakko, niin..." – Näin kommentoi Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja alueen pysäköintirumbaa

Kaupunkilehti Tamperelainen uutisoi taannoin Pyynikin kesäteatterin ja uimarannan pysäköintihaasteita. On ollut kesän aikana enemmänkin poikkeus kuin sääntö, että niin sanottuina sesonkipäivinä alueen pysäköinti ruuhkautuu ja autoilijat pysäköivät kulkupelinsä maastoon.

Seurauksena on tyypillisesti läjäpäin pysäköintisakkoja.

Haastavan tilanteen on havainnut myös Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

– Kun on vähänkin lämpimämpi kesä, asia nousee aina esille. Tänä vuonna on ollut taas lämmintä, ja meillä on ollut esitysten täyttöaste 98 prosenttia. Kun omalle parkkipaikalle mahtuu sata autoa, haasteita tulee jossain vaiheessa vaikka kuinka yrittäisit muistuttaa, että tulkaa paikalle bussilla, Suurhasko sanoo.

Mainittu bussi tulee rannan ja Kesäteatterin maisemiin kerran tunnissa. Suurhasko pohtii, voisiko vuoroja olla sesonkiaikaan jopa kaksi.

– Joukkoliikenteen lisäämisen ohella on puhuttu tietysti siitäkin, että mitä jos pysäköintipaikkoja olisi enemmän. Fakta on tietysti sekin, että tällaiselle alueelle niiden lisääminen ei ole ihan yksinkertaista. Väliaikaisratkaisuksi on esitetty myös Eteläpuiston kenttää, joka on kyllä aika kaukana.

Moni asiakas on ratkaissut pysäköintiongelman suoraviivaisesti.

– Jos vaihtoehtona on, että jätetään liput käyttämättä tai otetaan pysäköintisakko, niin kyllä aika moni pysäköi metsäalueelle pysäköintisakon uhallakin.

Pysäköinnin haasteet

Yksi tamperelaisen liikenteen sakkorysistä sijaitsee Pyynikin Kesäteatterin ja uimarannan välisellä alueella.

Ongelmaksi on muodostunut sesonkiaikoina se, että varsinainen pysäköintitila täyttyy ja asiakkaat turvautuvat maastopysäköintiin. Maastopysäköinnistä seuraa väistämättä rikesakko.

Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko toivoisi kestävää ratkaisua sesonkiaikojen pysäköintiin.

Katuinsinööri Sami Järvelä huomautti aiemmin Tamperelaisen haastattelussa, että sakotus tehdään aina liikennesääntöjen mukaan.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut