Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Mikä siinä on, kun tätä ei saada kuntoon?" – Vanhustenhuollon tilanne Pirkanmaalla huolestuttaa AVI:n ylitarkastajaa

Vanhustenhuollon tilanne Pirkanmaalla huolestuttaa Aluehallintoviraston ylitarkastajaa. Yleisesti ottaen AVI saa paljon ilmoituksia vanhustenhoidon tasosta Pirkanmaalla.

Toistaiseksi vakavin tapaus on ollut Kangasalla toimivan Attendo Herttuattaren tapaus. Hoivakodin toiminnassa havaittiin heinäkuun lopussa tehdyssä yllätystarkastuksessa niin vakavia puutteita, että AVI joutui harkitsemaan sen toiminnan lopettamista.

– Vanhustenhuollosta Pirkanmaalla tulee meille todella paljon ilmoituksia. Sellaista yleistä huolta vanhustenhoidon tilasta on paljon, mutta tällä vakavuusasteella se on harvinaista, kertoo AVI:n ylitarkastaja Riikka Haahtela viitaten Herttuattaren tapaukseen.

AVI tekee tällä hetkellä töitä useamman hoivakodin kanssa, jotta niiden tarjoama hoiva ja huolenpito saataisiin hyväksyttävälle tasolle. Ongelmia on havaittu sekä yksityisissä että kunnallisissa yksiköissä, tehostetussa asumisessa ja kotihoidossa.

– Olen huolissani vanhustenhuollon tilanteesta Pirkanmaalla. Tilastot osoittavat, kuinka paljon enemmän on tänä vuonna tullut vireille sosiaalihuollon kanteluita sekä valvonta-asioita. Mikä siinä on, kun tätä ei saada kuntoon? Miksi meidän pitää tehdä niin nopeita käyntejä ja tiivistä seurantaa? Se on sellainen kysymys, jota kannattaa pohtia.

Mitä uutta kuuluu Attendo Herttuattarelle? Lue lisää huomenna 17.8. julkaistavasta Tamperelaisesta.