Vakavasta onnettomuudesta selvinnyt Iida Repo avautuu laulaen – "Mikään ei estä ketään tekemästä mitään"

Iida Repo teki levyn Tampereella. Joonas Alanne

Joonas Alanne

Laulaja, mainostoimistoyrittäjä, tv-tähti... siinä on muutama titteli, jotka kuvaavat Iida Repoa Big Brotherista pinnalle ponnahtanut ja The Voice of Finlandissa tuomareita hämmästyttänyt laulaja on nyt julkaisemassa ensimmäistä suomenkielistä levyään.

Artistinimeä IIDA käyttävän naisen levy julkaistaan musiikin suorajakelukanavissa tipoittain. Uusi kappale julkaistaan joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina kello 10.

Tähän mennessä kappaleista on jo julkaistu kaksi: Laulu hyvän päivän varalle sekä Tasapainossa Koko levy on äänitetty Tampereella.

– Kaikki lähti siitä, kun järjestimme pienellä porukalla musiikki ja media -tapaamisen, johon kutsuttiin alan eri toimijoita. Sieltä sitten tällainen huipputuottaja Mikke Neuvonen bongasi minut ja pyysi käymään studiollaan, kertoo Repo.

Neuvonen on tehnyt aiemmin kappaleita muun muassa Uniikille, Diandralle, Jontte Valosaarelle ja Brädille. Aiemmin englanninkielisiä kappaleita esittänyt Iida kokee uuden levyn olevan aiempaa henkilökohtaisempi.

– Englanti tuntui minusta hirmuisen luontevalta, mutta Miken opastuksella ja neuvoilla lähdin kokeilemaan laulun tekemistä suomeksi. Teimme yön pimeinä tunteina ensimmäistä biisiä, joka on levyllä biisi numero kahdeksan, Kiitos ja anteeksi

Kun kappale oli saatu valmiiksi, päätettiin tehdä koko levy. Mukaan tuli myös toinen tuottaja, Iiro Grönroos eli Iiro Green.

– Aiemmin jouduin huolehtimaan säveltämisestä ja sanoittamisesta täysin yksin. Yhtäkkiä minulla oli apuna pari biisinikkaria, joiden kanssa voi tehdä ja oppia. Se oli todella hienoa.

Repolla oli selkeä visio uudesta levystä, joka kantaa nimeä Mantra. Se on saanut inspiraationsa hänen omasta mantrastaan: Kiitollinen, vastuuntuntoinen, tasapainoinen, päättäväinen.

– Koko levy kertoo elämästä, minun kokemuksistani, nousuista ja laskuista.

Esimerkiksi tulevat kappaleet Jos romahdat ja Aikaa ovat Repon mukaan yrittäjille suunnattuja ja ne ovat saaneet vahvasti vaikutteita laulajan omasta elämästä.

Joulukuussa julkaistava Kaikki tässä kertoo vakavasta moottoripyöräonnettomuudesta, johon Repo joutui vuonna 2006. Törmäys rekan kanssa johti pitkään leikkauskierteeseen ja oli lähellä viedä hänen jalkansa.

Repon mukaan Big Brotheriin osallistuminen auttoi häntä käsittelemään vammautumistaan.

– Lähdin sinne, koska minua huvitti, mutta osallistuminen oli myös voimaannuttava kokemus, koska ennen BB:tä vammani tuli aina esille ja jouduin kertomaan saman tarinan uudelleen.

– Ajattelin, että kun menen tuonne niin kerron kaikille kerralla tämän kaiken. Saunassa ja suihkussa käydessä tiesin, että kaikki näkevät vammani. Samalla hyväksyin sen, että olen invalidi.

Hän sanoo saavansa edelleen kiitosta siitä, että on ollut esillä vammansa kanssa.

– Jos perheestä on löytynyt onnettomuudessa loukkaantuneita niin minulle on kerrottu, että he ovat saaneet minulta inspiraatiota toipumiseen. Että mikään ei estä ketään tekemästä mitään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Katso kuvat: TPV kohtasi JVG:n – Tamperelaiset futistytöt kokivat jymy-yllätyksen Helsinki Cupin avauksessa
 2. Tampereelle uusi luonnonsuojelualue – Tampereen kaupunki saa yli 11 hehtaarin alueen rauhoittamisesta 79 000 euroa
 3. Tampere saa maisemasillan – Autoilta jo neljä vuotta sitten vapautunut Näsinsilta on muuttumassa ensi vuonna puistoksi, johon tulee myös korkeuseroja
 4. G Livelab Tampere täyttää 1 vuoden – Ensimmäisenä vuonna koronasta huolimatta 140 konserttia ja 24 000 asiakasta
 5. Lukijaraati: Sanna Marinin suosio hurjissa lukemissa – Joka kolmas antoi kympin
 6. Mihin nyt saa matkustaa ja mihin ei? Tässä lista maista, joista tulevien ei tarvitse jäädä karanteeniin
 7. Tulli on takavarikoinut kevään aikana ennätysmäärän nikotiinivalmisteita, varoittaa vaarasta – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 8. Wellnessmalli-kisan tamperelaisfinalisti Salli Leppäkoski: ”Pyrin toiminnallani rohkaisemaan kaikkia seuraamaan unelmiaan”
 9. Kuka nykypäivän vastarannankiiskistä olisi lähinnä Juicea, kirjailija Linda Huhtinen? – "Hän on vähän samankaltainen"
 10. Kolumni: Metsästystä ja luonnonsuojelua – "Eläinkolarien määrä kulkee käsi kädessä eläinkannan kanssa"
 11. Lukijalta: Vaitinaron lisäkaista kaikille – "Joukkoliikennekaistojen yhteydessä on jo havaittu, että ne ovat ruuhkien aikana lähes tyhjiä"
 12. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 13. 24-vuotias Tomi kadoksissa viime perjantaista – Tuoreesta tiedosta, soita 112:een
 14. Moottoripyöräilijä ajoi 143 km/h Teiskontiellä
 15. Nokialle suunnitellaan jätteenpolttolaitosta rakennusjätteelle – Polttojätettä käytetään rakentamisessa soran sijasta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tampere saa maisemasillan – Autoilta jo neljä vuotta sitten vapautunut Näsinsilta on muuttumassa ensi vuonna puistoksi, johon tulee myös korkeuseroja
 2. Lukijaraati: Sanna Marinin suosio hurjissa lukemissa – Joka kolmas antoi kympin
 3. Ratikalle uusi haaste – Nyt ajetaan 84 tonnin ratikalla edestakaisin Hermiankatua, kyydissä hiekkasäkkejä
 4. Oliko siitä mitään hyötyä? Tuleeko siitä melua, pölyä ja päästöjä? – Rantatunnelin vaikutuksista kattava kysely
 5. 24-vuotias Tomi kadoksissa viime perjantaista – Tuoreesta tiedosta, soita 112:een
 6. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 7. Tampereen kulttuuripääkaupunkihaulle uusi pomo – "Siirrymme nyt kriittiseen vaiheeseen"
 8. Myös naisepäilty vangittu Haapalinnan taposta - IS: Vangittuina ovat 35-vuotias äiti ja 16-vuotias poika, joilla on myös yhteistä rikoshistoriaa
 9. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 10. 16-vuotias nuori mies vangittu Haapalinnan tapahtumista
 11. Koronaviikkoina piknik-kalustoja puistoon lainanneet ravintoloitsijat palkittiin – "Toivottavasti meidän ei tarvitse tehdä tästä palkinnosta perinnettä"
 12. Wellnessmalli-kisan tamperelaisfinalisti Salli Leppäkoski: ”Pyrin toiminnallani rohkaisemaan kaikkia seuraamaan unelmiaan”
 13. G Livelab Tampere täyttää 1 vuoden – Ensimmäisenä vuonna koronasta huolimatta 140 konserttia ja 24 000 asiakasta
 14. Tampereelle uusi luonnonsuojelualue – Tampereen kaupunki saa yli 11 hehtaarin alueen rauhoittamisesta 79 000 euroa
 15. Moottoripyöräilijä ajoi 143 km/h Teiskontiellä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.