Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tammelantorin puhtaanapidossa ei ole havaittu merkittäviä ongelmia – "Yksittäisiä palautteita"

Tammelantorin siisteydestä keskusteltiin jälleen viime viikolla, kun Tamperelainen uutisoi kaupunginvaltuutettu Sinikka Torkkolan (vas.) tekemästä valtuustokyselystä. Torkkola oli huolissaan Tammelantorin puhtaanapidosta, josta hän kertoi saaneensa palautetta useilta torikauppiailta ja -asiakkailta.

Torkkola korosti, että hänen saamansa palaute oli ristiriitaista. Osan mielestä tori oli sotkuinen, osan mielestä taas ei. Siksi hän päätyi laatimaan asiasta valtuustokyselyn, jossa muun muassa tiedusteltiin, miten kaupunki valvoo torin siisteyttä ja varmistaa, että se pidetään riittävän puhtaana.

– Ilkeämielisimmät sanovat, että Sorsapuiston rotat ovat muuttaneet Tammelantorille, kertoi Torkkola Tamperelaiselle

Torkkolan kyselyyn vastasi apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok.), jonka vastauksessa todetaan, ettei torialueen siivouksesta vastaavan aliurakoitsijan toiminnassa ole havaittu merkittäviä laadunalituksia.

– Kaupungille on tullut lähinnä torikauppiailta yksittäisiä palautteita koskien torialueen siisteyttä. Joitakin siisteyttä koskevia palautteita tuli alkukesästä torikauden alkaessa. Toimijoiden kanssa käydyn vuoropuhelun ja korjaavien toimenpiteiden jälkeen tilanne on saadun palautteen perusteella korjaantunut, kertoo Jäntti vastauksessaan.

Siivoamiseen on vaikuttanut merkittävästi Tammelantorin järjestelyissä tapahtunut muutos. Torikauppiaiden ei tarvitse enää siirtää vaunujaan pois torilta myyntiajan ulkopuolella, mikä on hankaloittanut koneellisen puhtaanapitotyön tekemistä, eikä puhtaanapitoa voida enää toteuttaa korkeapainepesurilla, jotta vaunujen vaurioittamiselta vältyttäisiin.

– Infran mukaan aliurakoitsija on sopimuksen mukaisesti valinnut kohteeseen tarkoituksenmukaiset puhdistusmenetelmät. Yhteistyössä kauppiaiden ja torivalvonnan kanssa on pyritty siihen, että vaunut sijoitettaisiin puhtaanapidon kannalta siten, että koneellinen puhdistus olisi mahdollista. On kuitenkin selvää, että paikalla olevat rakenteet rajoittavat puhtaanapitotoimenpiteitä ja lisäävät yksittäisten puutteiden esiintymistodennäköisyyttä, Jäntti kirjoittaa.