Mediatalo Keskisuomalaisen tulos parani 67 prosenttia – yhtiöltä positiivinen tulosvaroitus

Vesa-Pekka Kangaskorpi on Medialiiton hallituksen puheenjohtaja ja Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja. Keskisuomalainen

toimitus

Pörssiyhtiö Keskisuomalainen Oyj ylsi mainioon tulokseen tammi–kesäkuussa.

Yhtiön liikevaihto ja operatiivinen tulos kasvoivat roimasti verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Luvut olivat niin hyvät, että yhtiö antoi torstaina koko vuoden voittoa koskevan positiivisen tulosvaroituksen.

Liikevoittoa kertyi alkuvuonna 7,1 miljoonaa euroa, jossa on kasvua peräti 67,1 prosenttia. Tilikauden tulos kasvoi 57,5 prosenttia 6,1 miljoonaan euroon.

Liikevaihto oli 112,5 miljoonaa euroa, jossa on kasvua 35,6 prosenttia.

Huimien kasvuprosenttien taustalla ovat yritysostot sekä kasvanut digitaalinen liiketoiminta.

Keskisuomalainen osti Kaakon viestinnän viime huhtikuussa 14,2 miljoonalla eurolla ja Suomen Suoramainonnan viime tammikuussa kahdella miljoonalla eurolla. Myös hieman aiemmin ostettu markkinatutkimusyhtiö Iro Research on menestynyt hyvin.

Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan yritysostot olivat erittäin onnistuneita ja kasvu oli kannattavaa.

Myös suhteellinen kannattavuus parani: liikevoittoprosentti nousi 5,1:stä 6,3:een.

– Kannattavuutemme ei ole vielä tavoitteidemme mukainen, mutta se mahdollistaa yrityksen strategian mukaisen kehittämisen turvaten omistaja-arvoa, Kangaskorpi sanoo.

Hänen mukaansa koko vuoden liikevaihto tulee olemaan yhtiön historian korkein.

– Uskomme myös vertailukelpoisen operatiivisen liikevoiton koko vuoden osalta paranevan selvästi edelliseen vuoteen verrattuna.

Kangaskorpi kertoo, että konserni pyrkii hakemaan kasvua yritysostoilla myös tulevaisuudessa sopivien tilaisuuksien tullessa eteen.

Vaikka digitaalinen media kasvaa eri muodoissaan, niin uskon että paperinen lehti säilyy vielä elinvoimaisena 20–30 vuotta osana kattavaa monikanavaista mediatarjontaamme.

Laajentumisen myötä Jyväskylässä pääkonttoria pitävän konsernin keskimääräinen työntekijämäärä on noussut kokopäiväisiksi muutettuna 2 496 henkilöön.

Suomen Suoramainonnan osuus henkilömäärästä on 820 henkilöä ja Kaakon Viestinnän sekä ESV-Paikallismedioiden 355 henkilöä.

– Iso kiitos henkilöstölle, se on tehnyt hyvää työtä, Kangaskorpi sanoo.

Hän ei kuitenkaan lupaa työntekijöille helppoja aikoja, sillä mediamurros haastaa toimialaa jatkuvasti. Myös heikkenevät yleiset talousnäkymät ovat uhka suhdanneherkälle alalle.

– Joudumme tehostamaan toimintaamme myös jatkossa. Tehostaminen on luonnollisesti aina entistä haastavampaa, mutta välttämätöntä, jotta pystymme turvaamaan jatkuvuuden liiketoiminnalle erittäin kovassa kilpailutilanteessa ja vaikeassa toimintaympäristössä.

– Tehokkaammalla toiminnalla pyrimme vapauttamaan resursseja sinne, missä niitä tarvitaan. Asiakkaat, kuten lukijat ja ilmoittajat ovat etusijalla. Pyrimme tekemään entistä parempia tuotteita ja se vaatii tekijöitä, Kangaskorpi linjaa.

Hän lupaa, että yhtiö jatkaa tuotteidensa uudistamista. Erityinen painopistealue ovat uudet digitaaliset tuotteet kuten digitaaliset näyttöpinnat joukkoliikennevälineissä.

–Vaikka digitaalinen media kasvaa eri muodoissaan, niin uskon että paperinen lehti säilyy vielä elinvoimaisena 20–30 vuotta osana kattavaa monikanavaista mediatarjontaamme, Vesa-Pekka Kangaskorpi ennustaa.

Keskisuomalainen laajentaa ensi vuonna radioliiketoimintaansa. Yhtiö hakee parhaillaan uusia ihmisiä tähän toimintaan.

Tämä lehti on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Teksti: Ilkka Hartio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Onko Rodeosta jo tehty kaupat? – Legendaarinen tamperelainen yökerho lupaa omistajauutisia mahdollisesti jo juhannuksen jälkeen
 2. Tampereen terveysasemat pitävät ovet auki tänä kesänä – vain yksi suljetaan heinäkuuksi
 3. Nakkifakiiri avaa ovensa perjantaina – Avauspäivän lupaus: "Jokaiseen nakkimukiin livautetaan yksi ylimääräinen..."
 4. Tampereen kaupunki muistuttaa: nyt on hyvä aika hävittää tämä puutarhan tuholainen
 5. Rattijuoppo kaahasi Kangasalla 131 km/h – tiellä kuudenkympin rajoitus
 6. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 7. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 8. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 9. Viikinsaaren kesäteatterin ensi-ilta striimataan ikäihmisille – esityksen voi nähdä kuvapuhelimella tai palvelutaloissa
 10. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 11. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 12. Aikakoneen Sani odottaa jo syksyä
 13. Nyt siihen saatiin varmuus: TPV:n harjoitusotteluun Ratinaan saadaan ottaa myös yleisöä – Vierasfanien tosin on suositeltava jäädä kotiin
 14. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 15. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.