Tammelantorilla epäily järjestelmällisestä mustikkahuijauksesta – IL: Valvojat käyneet paikalla

Huono mustikkasato ja Tammelantorin notkuvat myyntipöydät ovat saaneet monet epäileväisiksi kotimaisiksi väitettäjen marjojen alkuperästä.

Torilla on nyt vahvoja epäilyksiä järjestelmällisestä toiminnasta, jossa ulkomailta tuotuja marjoja myydään laatikoissa, joissa väitetään marjojen olevan kotimaisia.

Asiasta kirjoittaa Iltalehti.

Iltalehden haastattelemien nimettöminä jutussa esiintyvien torikauppiaiden mukaan torilla myydään järjestelmällisesti esimerkiksi Baltiasta tuotuja mustikoita kotimaisina.

– Toripäivän jälkeen ulkomaiset kauppiaat keräävät kaikki mahdolliset tyhjät marjalaatikot, joissa on teksti suomalaista marjaa. He täyttävät ne virolaisella tai latvialaisella mustikalla, kertoo torikauppias Iltalehdelle

Myös Tampereen kaupungin elintarvikevalvonnassa ollaan epäilyistä tietoisia.

– Meidän mahdollisuutemme puuttua epäilyihin ovat rajalliset, koska mustikoiden alkuperää on toistaiseksi mahdoton todistaa, kertoo yksikön esimies Minnami RainesaloIltalehdelle

Rainesalon mukaan alkuperää kysyttäessä valvojille on vakuutettu, että epäilyksenalaiset marja on poimittu Suomesta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut