Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi otettu kiinni Tampereella epäiltynä Porvoon ampumisista – Videokoosteet: ampuivat poliisia kohti takaa-ajossa, kalustoa vaurioitui

Tiivistelmä:KRP tiedottaa tapauksen tutkinnasta lisää maanantain aikana, kun epäiltyjä on kuultu.Porvoon ammuskelua tutkitaan kahtena murhayrityksenä.Kahta poliisia kohti ammuttiin hälytystehtävän yhteydessä.Vielä sunnuntai-iltapäivällä poliisininfossa KRP arvioi, että kohteena oli "nimenomaan viranomainen".Muun muassa sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kiitti poliisia tuoreeltaan Twitterissä.Tutkijan mukaan poliisiin kohdistunut väkivalta on kaksinkertaistunut 20 vuodessa – "Halutaan tietoisesti vahingoittaa".Viikonloppuna poliisia ammuttiin myös Jyväskylässä, ase oli ilma-ase.Lue tästä, miten kiinniotto eteni ja mitä ammuskelusta tiedettiin sunnuntai-iltana.

Keskusrikospoliisi kertoo Twitterissä poliisin ottaneen kiinni kaksi henkilöä Tampereen seudulla puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi sunnuntaina kello 20.36. Takaa-ajon aikana ammuttiin poliisia kohti.

Keskusrikospoliisi epäilee, että kiinniotetut henkilöt liittyvät Porvoossa sunnuntain vastaisenayönä tapahtuneeseen ammuskeluun. Kahta poliisia kohti ammuttiin hälytystehtävän yhteydessä.

Poliisi on kello 20.36 ottanut kiinni kaksi henkilöä Tampereen seudulla puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi. Tilanteessa ammuttiin poliisia kohti. Keskusrikospoliisi epäilee, että kiinniotetut henkilöt liittyvät Porvoossa viime yönä tapahtuneeseen ampumatapaukseen. — Keskusrikospoliisi (@krp_poliisi) August 25, 2019

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi hetkeä aiemmin Ylen uutisissa, että ampumisista epäiltyjä ajetaan kiinni Tampereella Ylöjärven suuntaan.Kolehmainen kertoi epäiltyjen tällöin ampuneet poliisia kohti edellä ajavasta pakoautosta ja varoitti sivullisia taka-ajotilanteen vaaroista Tampereen suunnassa.

Tiedossa ei ole ainakaan toistaiseksi, että ketään olisi loukkaantunut takaa-ajossa. KRP:n mukaan kalustoa kuitenkin vaurioitui, kun niitä kohti ammuttiin ja ajettiin.

Takaa-ajon yhteydessä tapahtui kalustovaurioita epäiltyjen ammuttua poliisin ajoneuvoja kohti ja ajettua niitä päin. Henkilövahinkoja ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole. Tapauksesta tiedotetaan lisää huomisen aikana. — Keskusrikospoliisi (@krp_poliisi) August 25, 2019

Ilta-Sanomien tavoittaman silminnäkijän mukaan takaa-ajettu auto oli Ruotsin kilvissä oleva Volvo.

Näin poliisiylijohtaja Kolehmainen summasi tilannetta myöhään sunnuntai-iltana: