Haluatko kokeilla sähköpyörää ilmaiseksi kaksi viikkoa? – Kangasalla ja Orivedellä haetaan vapaaehtoisia

Petteri Mäkinen

Kangasalla ja Orivedellä on käynnissä vapaaehtoisten haku pyöräkokeiluun.

Osana Tampereen kaupunkiseudun ilmastonmuutoksen hillinnän Canemure-hanketta etsitään asukkaita, jotka haluaisivat käyttöönsä sähköpyörän helpottamaan arkista matkantekoa.

Kokeilulla halutaan selvittää, miten uudet kulkupelit madaltavat kynnystä pyöräilyyn ja helpottavat kulkua julkisen liikenteen pysäkille tai asemalle.

Kokeiluun ovat tervetulleita erityisesti työmatkaliikkujat, jotka nyt kulkevat Kangasalta tai Orivedeltä Tampereelle omalla autolla päivittäin tai lähes päivittäin ja joilla esimerkiksi liian pitkäksi koettu kävelymatka bussipysäkille tai Orivedellä myös juna-asemalle estää joukkoliikenneyhteyden hyödyntämisen.

Pyöräkokeilu käynnistyy syyskuussa ja kokeiluun valitut osallistujat saavat kahdeksi viikoksi maksutta käyttöönsä sähköpyörän. Orivedellä on sähköpyörän lisäksi mahdollisuus valita käyttöönsä taittopyörä, jonka saa pyörämatkan jälkeen taitettua paketiksi ja otettua mukaan junaan maksutta. Lisäksi molemmissa kaupungeissa sähköpyörään voi halutessaan liittää myös lastenkuljetuskärryn, joka helpottaa esimerkiksi perheellisten osallistujien päiväkotimatkoja.

Kokeilut ovat osa valtakunnallista Canemure – Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia -hanketta, jossa edistetään ilmastonmuutoksen hillinnän käytännön toimia vuosina 2018–2024.

Vapaaehtoisten kokeilijoiden haku jatkuu 31.8. asti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut