Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsalaislehti: Porvoon ampujat soittivat itse poliisille ja ampuivat väijyksistä – "Poliisi paikansi epäillyt Tampereelle teletietojen avulla"

Ruotsalainen iltapäivälehti Expressen kertoo omiin tietolähteisiinsä perustuen, että Porvoossa kahta poliisia ampuneet ruotsalaismiehet olisivat itse soittaneet viranomaiset ampumispaikalle.

Lehden tietojen mukaan ampujiksi epäillyt miehet olisivat piileskelleet alueella väijyksissä ja avanneet tulen päin poliiseja.

Suomen poliisi ei ole vahvistanut lehden tietoja. Monessa suomalaismediassa on arvuuteltu, virittävätkö miehet poliisille ansan.

Poliisi sanoi sunnuntaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että poliisi sai hälytyksen paikalle "mielenkiintoiselta henkilöltä".

Soitto tuli hätäkeskukseen ja poliisi meni paikalle hoitamaan tavanomaiseksi luultua tehtävää.

Poliisit eivät itse tiettävästi käyttäneet tilanteessa asetta. STT kertoi maanantaina, että poliisin pitää tehdä aseenkäytöstään aina ilmoitus valtakunnansyyttäjälle, mutta viikonlopun tapahtumista tällaista ilmoitusta ei ole tehty.

Expressen kertoo myös tietoja siitä, miksi poliisi sai niin nopeasti vihiä miesten liikkeistä. Lehden mukaan poliisi pääsi epäiltyjen miesten jäljille teletietojen avulla.

Expressen kertoo, että poliisi tyhjensi läheisten telemastojen tiedot ja sai samalla tietoonsa epäiltyjen matkapuhelinnumeron.

Näiden tietojen avulla poliisi paikansi epäillyt Tampereen lähistölle, Expressen kertoo.

Keskusrikospoliisi (krp) vahvisti maanantaina, että epäillytovat Ruotsin kansalaisia. Toinen on syntynytvuonna 1989 ja toinen 1994.

Porvoon tapahtumien osalta heitä epäillään kahdesta murhan yrityksestä. Ampumiset tehtiinpienteollisuusalueella Porvoossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 25.8. kello 0.30 aikaan.

Miehet saatiin kiinninoin puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi Ikaalisissa puoli yhdeksän jälkeen sunnuntai-iltana. Krp:n mukaan epäillyt tulittivat poliisia takaa-ajon aikana. Pidätyspaikalta löytyi sekä käsiaseita että veitsi.