Kauppahalli haluaa nyt tosissaan iltapainotteisemmaksi – "Usein sanotaan, että halli on aamulla täynnä eläkeläisiä..."

Tampereen Kauppahallissa pohditaan nyt tosissaan aukioloaikojen muuttamista.

Tarkoituksena on siirtää hallin aukiolon painopistettä aamun tunneista kohti iltaa.

– Meidän aukioloajat eivät vastaa nykypäivää, vaan ovat peruja vanhasta kauppatavasta, tiivistää kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Heidi Saarinen

Laatulihan yrittäjän mukaan arkisin kello 8 aukeavan Kauppahallin ensimmäiset kauppatunnit ovat muuttuneet todella hiljaisiksi.

– Usein sanotaan, että halli on aamulla täynnä eläkeläisiä, mutta hekin tulevat nykyisin vasta kymmenen jälkeen.

Kauppiasyhdistyksen puheenjohtajan mukaan laajempia kysymyksiä Kauppahallin tulevaisuuden kehittämisestä on ollut pakko nostaa esiin asiakaskäyttäytymisen muutosten ja vaisun kesämyynnin takia.

Halliin tulee jatkuvasti palautetta siitä, että tavalliset työssä käyvät asiakkaat eivät ehdi Kauppahallissa asioida. Myös viimeisten tuntien tarjontaa on kommentoitu. Saarisen mukaan Kauppahallissa pitäisi päästä eroon tilanteesta, jossa alkuillasta viimeisen tunnin aikana halliin töistä ehtivä asiakas pettyy siihen, että auki on vain muutama liike.

Nyt keskustelujen lähtökohtana on ollut se, että kaikki hallin kauppiaat voisivat sitoutua pitämään liikkeensä auki sulkemiseen eli arkisin kello 18:aan saakka. Päivää lyhennettäisiin mieluummin hiljaisemmiksi muuttuneista aamutunneista.

– Työssä käyvien ihmisten saaminen takaisin Kauppahalliin on kauppapaikan tulevan vetovoiman kannalta erittäin tärkeää.

Vaihtoehdoksi on noussut myös se, että perjantain tähän saakka noin kerran kuussa pidetty kello 20:een jatkuva iltahalli muutettaisiin jokaviikkoiseksi.

– Nyt ongelmana on ollut se, että ihmiset eivät edes tiedä perjantain pidennetyistä ilta-aukioloista.

Saarisen mukaan hallin kauppiaat eivät ole asiasta yksimielisiä. Esimerkiksi monilla lounasravintoloilla ei ole halua pitää liikettä auki viimeisiä tunteja, kun lounasaika on ohi. Myös monelle aamulla halliin tulevalle yksinyrittävälle viimeiset tunnit pidentävät työpäivää kohtuuttomasti.

Tampereen kaupungin tilapäällikkö Niko Suoniemen mukaan vuokranantaja on ollut keskusteluissa mukana. Kaupunki tukee iltapainotteisuutta, mutta toivoo, että siihen mennään vapaaehtoisuuden kautta.

– Liiketilojen kiinni oleminen näyttäytyy Kauppahallin asiakkaille ikävänä kokemuksena ja pahimmillaan vähentää entisestään kävijämääriä.

Tällä hetkellä kauppiailla ei ole vuokrasopimuksessaan suoraa velvoitetta pitää liikkeitä auki hallin sulkemiseen saakka. Useimpiin vuokrasopimuksiin asia on kirjattu tavoitteeksi.

– Aukioloaikojen noudattamatta jättäminen voisi pahimmillaan johtaa vuokrasopimuksen irtisanomiseen. Tästä vaihtoehdosta on käyty keskusteluita, mutta toistaiseksi asiasta on pidättäydytty.

Suoniemen mukaan kaupunki ja kauppiaat ovat käynnistäneet useita toimenpiteitä asiakasmäärien kasvattamiseksi, kuten markkinoinnin tehostaminen, kauppahallin kotisivujen uudistaminen, asiakaskysely ja opasteiden kehittäminen.

Kauppahalli

arkisin kello 8–18

lauantaisin kello 8–16

sunnuntaisin suljettu

joka kuun ensimmäisenä perjantaina iltahalli kello 20 saakka

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut