Mikä ihme on Tampereella sunnuntaina esiintyvä Yö Revisited? Lavalla Yöstä neljä potkut saanutta, kaksi viimeisen kokoonpanon jäsentä... ja Jussi Hakulinen – "Soitin ja vastaus oli joo"

Tämän kuvan soittajista neljä soittaa Yön musiikkia sunnuntaina Tampereen Hiedanrannassa: Ari Toikka (1. vasemmalta), Mikko Kangasjärvi (3. vasemmalta), Daffy Terävä ja Juki Lewis. Lisäksi lauteille nousevat Jussi Hakulinen, Frogley sekä Antti Mäkinen. Harri Hinkka

Pekka Ruissalo

Tampereen Hiedanrannassa järjestetään sunnuntaina Daffest, jonka esiintyjälistan yksi nimi herättää ennakolta huomattavaa mielenkiintoa. Listaan on merkitty nimittäin kello 20 soittonsa aloittava Yö Revisited, jonka kokoonpanokin vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta: lavalle nousee neljä bändistä sittemmin potkut saanutta soittajaa, kaksi viimeisen kokoonpanon soittajaa – sekä kevään aikana paljon lausuntoja julkisuudessa antanut Jussi Hakulinen

Yhdistävä tekijä hankkeen takana on kitaristi Asko "Daffy" Terävä, jonka ideasta festivaalikin on saanut alkunsa. Terävä ehti soittaa Yö-yhtyeessä 16 vuotta ennen kuin sai siitä kenkää joulukuussa 2016. Saman pesuveden mukana lähti basisti Jukka Lewis

Lewis nähdään sunnuntaina lavalla soittamassa Yön musiikkia.

– Soitin Hakuliselle ja hän vastasi joo, Terävä kommentoi tuotannon taustoja.

Hakulinen ehti julkisuudessa kyseenalaistaa varsin vahvasti viimeisimmän Yö-kokoonpanon motiivit soittaa ja tehdä musiikkia. Hakulinen on ehtinyt myös kritisoida vahvasti muun muassa Hyvän Yön lauluja -levyn sovituksia.

Mukana ovat kuitenkin rumpali Ari Toikka ja kosketinsoittaja Mikko Kangasjärvi Sunnuntaina selviää, nähdäänkö kaksikkoa samaan aikaan lavalla Hakulisen kanssa.

– Arille soitin, ja hän vastasi joo. Mikolle laitoin tekstiviestin ja tuli sama vastaus. Jos esimerkiksi Aria ajattelee, niin mehän olemme soittaneet Nuket-yhtyeen riveissä jo 1980-luvulla, Terävä huomauttaa.

Näiden lisäksi lavalla nähdään kaksi Yössä soittanutta ja sittemmin Yöstä erotettua rumpalia: Jukka Frogley Mänty-Sorvari sekä Antti Mäkinen Frogley erotettiin Rakkaus on lumivalkoinen -levyn äänityksien aikaan, Mäkinen tuli tilalle.

– Frogley laulaa, Juki laulaa ja Jussi laulaa, ja sunnuntaina kuullaan myös neljättä laulajaa. Se on kuitenkin tässä vaiheessa yllätys.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut