Täällä ei lentohäpeä paina – kansainvälinen vertailu kertoo lentämisen hurjasta kasvusta

Suomestakin moni matkustaa Bangkokiin, jossa yöpyi viime vuoden aikana yli 22 miljoonaa kansainvälistä matkustajaa. Arkisto/Armi Suojanen

Marika Lumme

Ihmisten matkustushalu on kuluneen kymmenen vuoden aikana lisääntynyt jatkuvasti. Kansainvälisten yöpyjien määrä on kasvanut vuodesta 2009 76 prosentilla. Tiedot käyvät ilmi torstaina julkaistusta Mastercardin Global Destination Cities -indeksistä, joka asetti tänä vuonna järjestykseen 200 kaupunkia sen perusteella, kuinka paljon niissä kävi matkailijoita ja kuinka paljon he käyttivät vierailunsa aikana rahaa.

Suosituimmaksi kohteeksi nousi jälleen Bangkok, jolla oli yli 22 miljoonaa yöpynyttä matkailijaa. Toiseksi listauksessa nousi Pariisi ja kolmanneksi Lontoo. Molemmissa kävi noin 19 miljoonaa matkailijaa.

Myös New York on pysytellyt listan kymmenen suosituimman kaupungin joukossa 13,6 miljoonalla vuosittaisella vierailijallaan.

Kaikissa kymmenessä suosituimmassa kaupungissa kävi Lontoota lukuun ottamatta vuonna 2018 enemmän matkailijoita kuin edeltävänä vuonna.

Voimakkaimmin ovat kasvaneet Aasian ja Tyynenmeren alueen kaupunkien vierailijamäärät. Niissä kasvua on ollut 9,4 prosenttia. Toiseksi voimakkainta kasvu on ollut Euroopassa, jossa nousua on ollut 5,5 prosenttia. Myös Kiina on kasvussa matkakohteena.

Eniten rahaa matkailijat käyttivät Dubaissa, jossa kukin matkailija kulutti keskimäärin 553 Yhdysvaltain dollaria päivässä. Seuraavaksi eniten rahaa käytettiin Mekassa ja kolmanneksi eniten Bangkokissa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kova brexit iskisi suomalaisiin heti marraskuun alusta – muutoksia matkustamiseen ja verkkokauppaan 2.9.2019 17:57
  2. Finavian lentoasemilla 12,8 miljoonaa matkustajaa tammi-kesäkuussa – nämä ovat suosituimmat kohteet 11.7.2019 10:45

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut