Ihanat kuvat: Vilkkaalta tieltä pelastetut Rocky ja Rambo saivat uuden kodin ja nimet – "Eivät ne oikein malta olla sylissä"

Pennut olivat näin tyytyväisen oloisia Tolkkisten kissatalossa heinäkuussa. Eija Quinlan

Eija Quinlan

Kuutostieltä vastasyntyneinä pelastettujen kissanpentujen Rockyn ja Rambon uusi elämä on alkanut Sipoossa. Siellä heillä on uusi koti, uudet omistajat ja uudet nimetkin. Rocky on tätä näkyä Pablo ja Rambo on Frodo.

– Ne tuntuvat enemmän omilta, kun niillä on uudet nimet. Niillähän on jo aikamoinen historia, kertoo niiden uusi emäntä Sanni Laakkonen Uusimaa-lehdelle.

– Valitsimme nämä, koska jotenkin ne vain iskivät silmään. Ei sillä julkkisarvolla ollut meille merkitystä, hän lisää.

– Kävimme Tolkkisten kissatalossa silloin kun pennut olivat neljän viikon ikäisiä. Tiesimme, että haluamme ottaa kaksi, koska ne joutuvat olemaan päivisin yksin kotona, ja näiden kahden saamisen ehtona oli, että ne otetaan yhdessä, Laakkosen äiti Niina Siniranta kertoo Uusimaalle.

Kun katselee 15 viikkoisten kissanpentujen rauhallista oleilua, tulee mieleen kysymys, missä onni asuu? Näyttäisi olevan siellä, missä onnekkaat Rocky ja Rambo ovat.

Ne olivat vastasyntyneinä pelastuneet kuin ihmeen kaupalla vilkkaalta kuutostieltä, josta ne vietiin Tolkkisten kissataloon sijaisemon hoviin. Nyt ne ovat Tolkkisten kissatalon avustuksella löytäneet toiveena olleen yhteisen kodin.

Kissanpennut kehräävät, leikkivät ja katsovat emäntäänsä ihailevasti. Ne syövät hyvin, ovat terveitä ja nukkuvat suuren osan päivää.

– Eilen ne juoksivat paljon ja vaanivat toisiaan olohuoneessa. Pablo herättää mut aamuisin puremalla mun varpaita, Laakkonen kertoo.

– Ne eivät oikein malta olla sylissä, vähän aikaa vain. Ne pyytävät anteeksi, jos ne vahingossa raapivat. Ne tulevat lähelle ja ovat hiljaa, emäntä selittää.

Vieraisiin ne ovat ilmeisen tottuneet. Kameran räpsytys ei niitä liiemmälti haittaa, ovathan ne somejulkkispentuja.

Välillä ne katsovat vierailijaa syvälle silmiin ikään kuin viestittäen, että katso, tällaista elämä on. Elämä kantaa. Mekin selvittiin. Ja meillä on nyt hyvä olla.

Kissanpentujen nuori emäntä Sanni Laakkonen nukkuu niiden kanssa samassa huoneessa ja huolehtii niiden hoidosta.

Suuri maailma eli talon muut huoneet ovat vielä valloitettavina. Pennut pääsevät sinne aina välillä, ja karkaavatkin sinne jos ovi on jätetty raolleen, ja piiloutuvat näppärästi kaappien alle.

Jossain vaiheessa ne pääsevät valjaissa uloskin, mutta nyt vasta opetellaan valjaiden käyttöä sisätiloissa.

Valtatie kuudella toikkaroineen vastasyntyneen kissanpoikasen ja sen emon elämä oli toukokuun alussa päättyä lyhyeen. Onneksi kuitenkin kotimatkalla ollut Piia Rantala teki äkkipysähdyksen tien varteen.

– Loukkaantunut kissa raahautui tien yli. Toinen takajaloista ei toiminut ja toista silmää ei ollut, jos oikein näin. Jarrutin etten ajaisi sen yli. Sitten huomasin keskellä tietä kissanpennun, jonka otin syliini. Emokissa karkasi aidan läpi metsään, Rantala kertoi Uusimaalle.

Poliisi sai ilmoituksen pennusta, ja kuljetustehtävän saanut Loviisan poliisipartio nimesi yksinäisen selviytyjän Ramboksi. Myöhemmin lähistöltä löytyi vielä Rambon veli, joka nimettiin Rockyksi.

– Jos olet onnekas, lain vahva koura ottaa sinut suojaansa. Ja elämä kantaa, uuden mahdollisuuden antaa, Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen Facebook-päivityksessä runoiltiin.

He olivat oikeassa. Elämä todellakin kantoi näitä onnekkaita, hellyttäviä pentuja.

Kissanpennuista tuli median ja somen kautta rakastettuja pikku julkkiksia, joiden elämää tahdotaan seurata.

Nuori emäntä pitää Instagram-sivua lemmikeilleen. Se löytyy nimellä @pablojafrodo. Sinne Sanni Laakkonen pyrkii aika ajoin päivittämään pentujen kuvia.

Pablon ja Frodon uudesta elämänvaiheesta kertoi ensin Uusimaa.

Pennut löytyivät keväällä

Rocky ja Rambo löytyivät toukokuun alussa valtatie kuutoselta Liljendalista.

Kissanpennut toimitettiin Loviisan kissatalon kautta Porvoon seudun eläinsuojeluyhdistykseen, jossa tarjolla oli Saara-niminen sijaisemo.

Näistä onnekkaista kissanpennuista tuli median ja somen kautta rakastettuja pikku julkkiksia.

Seuraava elämänvaihe alkoi elokuun alussa, jolloin pennut muuttivat yhdessä uuteen kotiinsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Onko tässä ensimmäinen striimattu kesäteatterin ensi-ilta? – Viikinsaaren kesäteatteri kokeilee kesäkomedian kanssa uudenlaista konstia
 2. Takahuhdin rivitalopalossa kuoli yksi henkilö – Poliisi: Ei epäillä liittyvän rikosta
 3. Ravintolakisa on loppusuoralla, äänestysaikaa enää keskiviikkoon – Tässä Paras Tamperelainen Ravintola 2020 kärkikymmenikkö juuri nyt!
 4. Keskuspuhdistamoon liittyvät viemäriurakat alkavat Härmälässä, Raholassa ja Hatanpäällä – luvassa muutoksia liikennejärjestelyihin
 5. Korona siirsi musiikin ammattilaisen arjen keikkalavoilta autonpesuun – "Yrittäjät, kokeilkaa kaikkea mitä vaan osaatte tehdä"
 6. Karu luku Etlalta: Suomen BKT laskee tänä vuonna 8 prosenttia, hotelli- ja ravintola-alalla lähes kolmanneksen sukellus
 7. Lapset murehtivat perheidensä toimeentuloa ja huoltajiensa jaksamista, henkinen hyvinvointikin lujilla – Tuore selvitys kertoo karuja lukuja korona-ajasta
 8. Helsingin poliisin laaja ihmiskauppa- ja seksuaalirikostutkinta laajentunut lisää – STT: kyseessä Veijo Baltzarin tapaus
 9. Kysely: Korona sai suomalaiset tukiostoksille verkkoon
 10. Rasvakeitin ylikuumeni tamperelaisessa ravintolassa – Henkilökunta sammutti tulipalon alun yhteistyössä pelastuslaitoksen kanssa
 11. Pojat eivät uskaltaneet tulla katolta alas – Pelastuslaitos haki
 12. Matkailu: Olisitko arvannut, että Suomesta löytyy yhä 80 majakkaa, kun mukaan lasketaan myös pookit? – Minna Tauru olisi, sillä hän harrastaa majakoiden bongaamista
 13. "Valmistuvat ovat juhlansa ansainneet" – Tampereen ammattikorkeakoulun kevätjuhlan korvaa videotervehdys
 14. Tamperelaismies potkaisi itselleen tuntematonta miestä kasvoihin – Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta
 15. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tamperelaismies potkaisi itselleen tuntematonta miestä kasvoihin – Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta
 2. Suomalaiset imuroivat ihmeen vähän – kuinka usein kotona oikeasti pitäisi imuroida?
 3. Nokian Pirkkalaistorille tulee uusi kesäkahvila – "Myyjien on hyvä muistuttaa asiakkaita säilyttämään riittävät turvavälit"
 4. Muistatko, kun paluuottelua pohtiva Mike Tyson otteli Tammer-turnauksessa 1980-luvun alussa? – Helsinkiläinen Simo matkusti Tysonin kanssa taksissa Rosendahlista Pispalaan syksyisenä iltana
 5. Mikä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020? Äänestä täällä! – Korona-aika toi suosikkikisaan kuudennen sarjan
 6. Ravintolakisa on loppusuoralla, äänestysaikaa enää keskiviikkoon – Tässä Paras Tamperelainen Ravintola 2020 kärkikymmenikkö juuri nyt!
 7. Tampereen Yliopiston Laulajilta virtuaalinen laulutervehdys – etäkuorossa nähdään laulun lisäksi arkisia askareita
 8. 17. maaliskuuta vuonna 2020 oli se päivä, jolloin ylöjärveläiselle Matille valkeni ettei oman alan töitä ole tiedossa kuukausiin – Samana päivänä olisi alkanut Neljä Ruusua -yhtyeen kevätkiertue
 9. Pojat eivät uskaltaneet tulla katolta alas – Pelastuslaitos haki
 10. Korona siirsi musiikin ammattilaisen arjen keikkalavoilta autonpesuun – "Yrittäjät, kokeilkaa kaikkea mitä vaan osaatte tehdä"
 11. Nyt tyhjenee Tammerkoski kolmeksi vuorokaudeksi – Syynä on Hämeensillan peruskorjauksen loppusuora
 12. Keskuspuhdistamoon liittyvät viemäriurakat alkavat Härmälässä, Raholassa ja Hatanpäällä – luvassa muutoksia liikennejärjestelyihin
 13. "Valmistuvat ovat juhlansa ansainneet" – Tampereen ammattikorkeakoulun kevätjuhlan korvaa videotervehdys
 14. Poliisi varoittaa vanhempia lasten Whatsapp-karkaushaasteesta, joka kiertää ainakin Tampereen Kissanmaalla – "Viranomaisten hälyttämisellä apuun ei saa leikkiä"
 15. Kolme bussilinjaa siirtyy pitkäaikaiselle kiertoreitille maanantaina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.