Pyynikin käsityöläispanimon oluita myyntiin suureen olutverkkokauppaan – "Tiesimme, että oluemme maistuu myös brittiläisille"

Pyynikin käsityöläispanimo on solminut mittavan vientisopimuksen Iso-Britannian tunnetuimman Beer52-verkkokaupan kanssa. Tilauksen määrä on 160 000 tölkkiä.

Viime vuonna britteihin Tullin tilastojen mukaan vietiin 3500 litraa olutta, joten jo pelkästään tamperelaispanimon vientimäärä jo moninkertaistaa entiset vientimäärät.

Myös suomalaisilta Maku Brewingilta ja Lumi Brewingilta lähtee olutta verkkokauppaan.

Kauppa on jatkoa tamperelaisen Pyynikin käsityöläispanimon vientihankkeille. Panimo vie tällä hetkellä oluita 13 maahan. Viennillä on iso merkitys Suomen nopeimmin kasvavalle panimoyhtiölle.

– Olemme jo pitkään suunnitelleet pääsyä Iso-Britannian markkinoille. Lontoossa vuosittain järjestetyissä World Beer Awards -kilpailussa oluitamme on valittu kolmena vuotena parhaaksi sarjassaan ja tänä vuonna Manchesterin We are lager -olutfestivaaleilla meidän oluet meni kuin kuumille kiville. Joten tiesimme, että oluemme maistuu myös brittiläisille, kertoo Pyynikin käsityöläispanimon perustaja ja olutmestari Tuomas Pere

Voimakkaassa kasvussa oleva Pyynikin käsityöläispanimo käynnisti elokuussa Omaan kotiin -hankkeen. Tavoitteena on siirtyä omaan kiinteistöön ja kasvattaa tuotantokapasiteetti 10 miljoonaan litraan. Osa Omaan kotiin -hankkeesta rahoitetaan elokuussa alkaneella osakeannilla.

– Elokuussa alkaneen osakeannin avulla pystymme hoitamaan tämän Beer52-sopimuksen ja turvaamaan myös kotimaan toimitukset. Vahvuuksiamme on ketjukokemus Suomesta ja ulkomailta, kertoo Pere.

Beer52 tutustui pitkään suomalaisiin pienpanimo-oluisiin. Verkkokaupan kuukausittain ilmestyvän Ferment -lehden päätoimittaja Richard Croasdale on vaikuttunut Pyynikin laadukkaista raaka-aineista ja siitä, että suuri osa niistä tulee lähialueelta.

– Olemme olleet innoissaan jo kuukausia suomalaisesta oluesta. On hienoa vihdoin olla täällä ja tavata oluiden tekijät. Pyynikillä on erittäin laadukkaita ja mielenkiintoisia oluita. Beer52:n asiakkaat odottavat innolla, että pääsevät maistamaan oluita, kertoo Richard Croasdale.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut