Suomalaiset syövät kauran mieluiten leipänä – puuro pudonnut toiseksi

Kuvituskuva. Virpi Korhonen

toimitus

Suomalaiset syövät kauran mieluiten kauraleipänä. Tämä käy ilmi Leipätiedotus ry:n teettämästä kuluttajakyselystä. Kyselyn mukaan useampi kuin kolme neljästä suomalaisesta pitää kauraleipää houkuttelevimpana kauratuotteena. Lähes puolet kuluttajista kertoo lisänneensä kauraleivän syöntiä viimeisen vuoden aikana.

Kauran lisäämistä ruokavalioon pidetään terveyden kannalta suositeltavana.

– Kauran ravintokoostumus on hyvä. Proteiini– ja rasvapitoisuus ovat korkeampia kuin muilla Suomessa viljeltävillä viljoilla, kertoo Turun yliopiston apulaisprofessori Kaisa Linderborg

Perinteinen tapa syödä kaura puurona on pudonnut leivän jälkeen toiseksi. Leipätiedotuksen mukaan suurin osa kuluttajista toteaa kauraleipään siirtymisen syynä olevan sen terveysvaikutusten.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut