Tampereella valmistuu avaimeton kerrostalo, ovet auki muun muassa mobiilisovelluksella – "Voit laittaa viestin tai soittaa kaverin kännykkään alaovelta..."

As Oy Tampereen Tuohi

Petteri Mäkinen

Tampereen Härmälään rakentuu parhaillaan täysin uudenlainen, kokonaan avaimeton kerrostalo.

Kyseessä on Lehto Asunnot Oy:n rakentama Deco-puukerrostalo, jonka lukitus on kokonaan hoidettu kotimaisen Rollock Oy:n älylukitusjärjestelmällä. Kyseinen lukitusjärjestelmä mahdollistaa avaimettoman asumisen ja liikkumisen koko kerrostalokiinteistön alueella.

Lehto Group Oyj:n Asunnot-palvelualue ja Rollock Oy ovat tehneet tänä vuonna mittavan sopimuksen uusiin kerrostalokohteisiin tulevista älylukitusratkaisuista.

– Seuraamme Lehdolla aktiivisesti asumisen trendejä ja etsimme jatkuvasti asuntorakentamisen puolella uusia asiakkaan lisäarvoa parantavia ratkaisuja, toteaa Härmälän kohteen hankepäällikkö Hannu Tuohi

Rollockin älylukitus on tulossa useisiin yhtiön kerrostalokohteisiin, joista As Oy Tampereen Tuohi on nyt ensimmäinen. Sen arvioitu valmistuminen on joulukuussa.

Rollock-älylukituksella tullaan kattamaan koko kerrostalokohteen tarpeet: se on käytössä niin alaovissa, julkisissa tiloissa kuin asuntojenkin ovissa.

– Uskomme vahvasti, että kaikkien asuntojen ovet tulevat digitalisoitumaan tulevaisuudessa, toteaa Rollockin myyntijohtaja Mikko Mustonen

Älylukko mahdollistaa etähallinnan, jolloin lukitus poistaa kokonaan esimerkiksi ovipuhelimet.

– Voit laittaa viestin tai soittaa kaverin kännykkään alaovelta, jolloin hän voi painaa sovelluksen nappia ja avata oven, kertoo Mustonen.

Oven avaaminen avaimettomassa kerrostalossa onnistuu käytännössä mobiilisovelluksen, kulkutunnisteen eli “tagin” tai avaimeksi koodatun NFC-ominaisuuden omaavan kortin avulla.

Kaikki avainhallinta tapahtuu pilvipalvelun avulla.

– Näemme, että Rollockin tuotteen ydinhyöty, liikkumisen helppous, on tärkeä myös meidän kohteiden asukkaille. Rollockin avaimeton sisäänkäynti paitsi helpottaa liikkumista talossa, niin myös mahdollistaa etäavaamisen sekä toimii hyvänä alustana monille nykyisille ja uusille lisäpalveluille, kuten vaikkapa saunan varausjärjestelmälle. On mielenkiintoista nähdä, millaista palautetta As Oy Tampereen Tuohen asukkaat Rollockista antavat, Tuohi sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Onko Rodeosta jo tehty kaupat? – Legendaarinen tamperelainen yökerho lupaa omistajauutisia mahdollisesti jo juhannuksen jälkeen
 2. Tampereen terveysasemat pitävät ovet auki tänä kesänä – vain yksi suljetaan heinäkuuksi
 3. Tampereen kaupunki muistuttaa: nyt on hyvä aika hävittää tämä puutarhan tuholainen
 4. Nakkifakiiri avaa ovensa perjantaina – Avauspäivän lupaus: "Jokaiseen nakkimukiin livautetaan yksi ylimääräinen..."
 5. Rattijuoppo kaahasi Kangasalla 131 km/h – tiellä kuudenkympin rajoitus
 6. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 7. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 8. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 9. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 10. Viikinsaaren kesäteatterin ensi-ilta striimataan ikäihmisille – esityksen voi nähdä kuvapuhelimella tai palvelutaloissa
 11. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 12. Aikakoneen Sani odottaa jo syksyä
 13. Nyt siihen saatiin varmuus: TPV:n harjoitusotteluun Ratinaan saadaan ottaa myös yleisöä – Vierasfanien tosin on suositeltava jäädä kotiin
 14. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 15. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.