Lemmikki-messut veti yli 10 000 kävijää – Tämän vuoden suurin lemmikkitapahtuma

Lemmikit-messut veti yli 10 000 kävijää. Mona Räsänen

Petteri Mäkinen

Toista kertaa järjestetty Lemmikki Tampere kokosi 10 527 lemmikkieläimistä kiinnostunutta kävijää Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen.

Lemmikki Tampere 19 oli tänä vuonna Suomen suurin lemmikkiaiheinen tapahtuma. Pirkanmaan lisäksi tapahtuma keräsi kävijöitä ja näytteilleasettajia laajemmaltakin kotimaasta. Hallit täyttyivät kävijöiden lisäksi koirista, kissoista, poneista, alpakoista, jyrsijöistä, linnuista, kaloista ja matelijoista sekä tietenkin näille lemmikeille hyödyllisiä tarvikkeita myyvistä näytteilleasettajista.

– Koko perheen lemmikkitapahtuman suosio kasvoi toisella järjestämiskerralla. Ilo huomata, että olemme onnistuneet vastaamaan suuren yleisön toiveisiin ja odotuksiin. Saimme mukaan uusia eläinlajeja ja -rotuja täydentämään tapahtuman monipuolista sisältöä. Jatkossakin nähdään vauhdikasta kisailua ja näyttäviä rotuesittelyjä sekä mukana on niin perinteiset kuin eksoottisemmatkin lemmikit, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Tuure Leppämäki.

Näytteilleasettajia oli yli 80 ja mukana oli iso joukko yhdistyksiä ja järjestöjä, kuten Suomen Herppiharrastajat, Suomen Karvakaverit, Suomen Kanihyppääjät, Suomen kani-, kesyrotta- hamsteri-, lemmikkikani-, siiliyhdistykset; Lemmikkilinnut Kaijuli ry, Kuono ry, Tampereen seudun fretit ry, Pirkanmaan Eläinsuojeluyhdistys PESU ry, Tampereen Akvaarioseura ry sekä Ylöjärven Koirakerho ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 6. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 7. "Meidän toimitusjohtajalla on varmaan joku kristallipallo kotona" – tamperelaisravintola varautui koronakesään jo ennen kuin siitä tiedettiin
 8. Pirkanmaalaisessa koripalloilussa tapahtui varsinainen siirtosensaatio: Pyrinnön kapteeni vaihtaa maisemaa Nokialle
 9. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16
 10. Entinen Tappara-patukka Tuukka Mäntylä ryhtyi legendaarisen kalakioskin veturiksi – "Jos en olisi voinut tai osannut taklata, hyötyni joukkueelle olisi ollut aika nimellinen"
 11. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 12. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 13. Tampere-talossa fiilistellään tänä kesänä keikkatunnelmaa kuvien välityksellä – Sorsapuistossa muumihahmot tervehtivät kävijöitä
 14. Pitkän linjan Tappara-toimitusjohtaja sai kansainvälisen tunnustuspalkinnon – Mikko Leinoselle ensimmäinen eurooppalaisen seurajääkiekon johtajuuspalkinto
 15. Pääkirjoitus: Rajoitusten purku on helpotus

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.