"Pasmat menivät sekaisin monta kertaa..." – Näin Olli Ahvenlahti muistelee yhteisiä keikkojaan Vesa-Matti Loirin kanssa

Pekka Ruissalo

Tampereelle oman bändinsä kanssa keikkailemaan ensi viikon torstaina saapuva pianisti Olli Ahvenlahti muistelee lämmöllä viihdyttäjän uransa kiireisimpiä vaiheita, jolloin mies teki tosissaan keikkoja kansantaiteilija Vesa-Matti Loirin kanssa.

Loirin elämänkerta on julkaistu torstaina, ja se on saanut varsin rehellisen kerronnan ansiosta jo paljon ennakkohuomiota. Kirjaan liittyvät maistiaiset ovat liittyneet pitkälti Loirin seikkailuihin päihteiden maailmassa sekä naissuhteiden paikoin hyvinkin graafinen kuvaus.

Suuri yleisö muistaa Loirin kuitenkin nimenomaan taiteilijana. Yksi Loirin monista hahmoista oli Jean-Pierre Kusela, jonka Naurava kulkuri-kappaleen menestys tiesi myös Ahvenlahdelle töitä. Ahvenlahti esitti ruotsalaista pianistia Puppea, miestä joka reagoi aina kun taiteilija Kusela jotenkin reagoi.

Vanhojen videoiden perusteella vaikuttaa siltä, että Ahvenlahden pokka olisi pitänyt aika hyvin Loirin ilotulituksessa...

– No, ei aina pitänyt. Pasmat menivät sekaisin monta kertaa, kun alkoi vaan naurattaa niin vietävästi. Vesku on kuitenkin aika nopea ja yllättävä, eikä kaikkeen mitä hän sai päähänsä osannut mitenkään varautua.

Ahvenlahti teki Loirin kanssa 1980-luvun loppupuolella kymmeniä Kusela-esiintymisiä. Vuonna 1985 ensiesiintymisensä saanut hahmo laitettiin telakalle vuonna 1990.

– Kertaalleen vedimme biisin kimpassa vielä joskus 1990-luvun alussa ohjelmassa, jonka Spede tuotti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 6. "Meidän toimitusjohtajalla on varmaan joku kristallipallo kotona" – tamperelaisravintola varautui koronakesään jo ennen kuin siitä tiedettiin
 7. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 8. Pirkanmaalaisessa koripalloilussa tapahtui varsinainen siirtosensaatio: Pyrinnön kapteeni vaihtaa maisemaa Nokialle
 9. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16
 10. Entinen Tappara-patukka Tuukka Mäntylä ryhtyi legendaarisen kalakioskin veturiksi – "Jos en olisi voinut tai osannut taklata, hyötyni joukkueelle olisi ollut aika nimellinen"
 11. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 12. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 13. Tampere-talossa fiilistellään tänä kesänä keikkatunnelmaa kuvien välityksellä – Sorsapuistossa muumihahmot tervehtivät kävijöitä
 14. Pitkän linjan Tappara-toimitusjohtaja sai kansainvälisen tunnustuspalkinnon – Mikko Leinoselle ensimmäinen eurooppalaisen seurajääkiekon johtajuuspalkinto
 15. YU: Ville Nieminen laittoi huvilansakin myyntiin – Löytyykö uusi osoite Ruotsista?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.