Päätös EU:n vammaiskortin käyttöönotosta Nysseissä on kumottu – Syy: vammaisneuvostoja ei kuultu

toimitus

Tampereella tehty päätös EU:n vammaiskortin käyttöönotosta Nyss-liikenteessä on kumottu.

Joukkoliikennelautakunta päätti 19. kesäkuuta ottaa EU:n vammaiskortin käyttöön Nysse-liikenteessä ensi vuoden alusta alkaen.

Päätöksestä tehtiin oikaisuvaatimus, jossa vedottiin muun muassa päätöksenteossa tapahtuneeseen virheeseen, kun toimialueen vammaisneuvostoilta ei pyydetty lausuntoja.

Kuntalaki toteaa yksiselitteisesti, että vammaisneuvostoja on kuultava vammaisia henkilöitä koskevissa asioissa. Joukkoliikenteen palvelualue oli ennen päätöstä yhteydessä Suomen Kuurosokeat ry:n sekä Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n edustajiin, ja tavoitteli myös Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n edustajaa tässä kuitenkaan onnistumatta.

Päätöksen valmistelussa ei kuitenkaan oltu yhteydessä Tampereen vammaisneuvostoon eikä muihin toiminta-alueen vammaisneuvostoihin, kuten lain mukaan olisi pitänyt menetellä.

Joukkoliikennelautakunnan päätös EU:n vammaiskortin käyttöönotosta kumottiin lautakunnan kokouksessa 12. syyskuuta, ja asia palautettiin valmisteluun toimivalta-alueen vammaisneuvostojen kuulemista varten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.