Teatteriarvio: Poikabändi on huippuviihdettä

Heti ensimmäinen Poikabändin biisi Avain näytti, että nyt ei tehdä pientä ja vaatimatonta. Laulajat ja orkesteri olivat huippuluokkaa, lavastus ja valot huikeita.

Riku Suokas ja Heikki Syrjä ovat käsikirjoittaja-ohjaaja-kaksikko, jonka käsissä ovat syntyneet mm. manserock- musikaali Vuonna 85 erilaisine versioineen, Mauno Peppone ja Tähtien sota. Poikabändi jatkaa tuttua linjaa; juoni ei tässäkään ole kovin syvällinen, mutta ylös pano komea.

Poikabändi kertoo kahden nuoren toijalalaismiehen paluusta konkurssiin menneen mainosyrityksensä jälkeen kotikonnuille. Maassa on puoli miljoonaa työtöntä, mutta jotain pitäisi tehdä. Kari ja Make päättävät perustaa poikabändin. Kuin ihmeen avulla siihen löytyy hyviä laulajia ja pikkuhiljaa ToiBoys pääsee oman pitäjän nuorisoseurantalolta isommille areenoille. Huikea menestys nousee pojille päähän ja heille tulee lisää vaatimuksia, kalliita ulkomaanlomia ja keskinäisiä riitoja. Manageritkin ohjaavat porukkaa väärään suuntaan. Loppu on kuitenkin auvoisa.

Hieno oivallus tekijöiltä oli ottaa mukaan 90-luvun lauluja säveltämään Risto Asikainen, Kristian Maukonen ja Pekka Siistonen Tuttu Alabama House Bänd on jälleen mukana Siistosen johtamana.

Teppo Järvisen lavastussuunnittelu ottaa mielikuvituksellisuudessaan kaiken irti koneistosta. Väliajan jälkeen esitys huipentuu Painoton- lauluun, jossa bändi leijuu avaruudessa. Sami Rautanevan valosuunnittelu on huikean näyttävä ja Jaana Aron pukusuunnittelu aidosti 90-lukua.

Tärkeintä Poikabändissä ovat tietysti pojat: Jari Ahola, Saska Pulkkinen, Jonas Saari, Lauri Mikkola ja Jon-Jon Geitel. Ahola on joukon sielu, Saska Pulkkinen lumoaa nuorella karismallaan.

Samuli Muje tekee sympaattisesti Maken roolin, Verneri Lilja hurmaa managerina. Petra Ahola muuntuu riparitytöstä bänditytöksi. Jaana Oravisto tekee sydämellisen maalaisäidin ja Aimo Räsänen maalaismiehen.

TTT

Käsikirjoitus Heikki Syrjä, Riku Suokas

Ohjaus Riku Suokas, Heikki Syrjä

Sävellys Risto Asikainen, Kristian Maukonen, Pekka Siistonen

Laulujen sanoitukset Risto Asikainen, Kristian Maukonen, Pekka Siistonen, Heikki Syrjä, Ville Syrjä, Sana Mustonen, Juulia Haverinen

Kapellimestari Pekka Siistonen

Koreografia Markku Nenonen

Rooleissa Jari Ahola, Jon-Jon Geitel, Lauri Mikkola, Saska Pulkkinen, Jonas Saari, Samuli Muje, Jaana Oravisto, Heidi Kiviharju, Petra Ahola, Aimo Räsänen, Karoliina Vanne/Suvi-Sini Peltola, Matti Pussinen-Eloranta, Verneri Lilja, Jyrki Mänttäri

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut