Olli Ahvenlahti tulee torstaina keikalle Tampereelle

Olli Ahvenlahti esiintyy Tampere-talossa 19. syyskuuta.

Pekka Ruissalo

Pitkän linjan muusikko ja erityisen arvostettu pianisti Olli Ahvenlahti sanoo elävänsä nyt hyvää aikaa. Elokuussa tuli mittariin 70 vuotta, vointi on hyvässä mallissa ja musiikkiakin syntyy jälleen sitä tahtia kuin mies haluaakin.

– Vähän se on vaatinut potkimista, mutta hyvä näin. Minusta on tullut kieltämättä vanhemmalla iällä hiukan laiska asioiden järjestäjä, joten on hyvä että joku aina potkii että nyt tehdään Olli tällaista.

– Uudempi tuleminen lähti siitä, kun kolme vuotta sitten kaksi nuorta jazzmuusikkoa soittivat minulle ja kysyivät, että vieläkö se Olli haluaisi levyä tehdä. Kaksi vuotta sitten tulikin sitten levy ulos, Ahvenlahti kertoo.

Torstaina 19.9. mies soittaa jazzia Tampere-talossa Ensemblensä kanssa. Mies odottaa esiintymistä innolla ja on erityisen innoissaan bändistään. Maestro itse nähdään flyygelin takana.

– Olen soittanut itseäni huomattavasti nuorempien jätkien kanssa nyt, eikä siinä mitään. Kokoonpano on vähän erilainen: bassossa on Ville Herrala, rummuissa Ville Pynssi ja tenorisaksofonissa Joonatan Rautio Kaikilla heistä on jo kovaa näyttöä jazzpuolen hommista, Ahvenlahti innostuu.

Laulupuolelle tulee vierailemaan Annimaria Rinne

– Hän on pitkäaikaisia kavereitani.

Kello 19.30 Pienessä salissa alkavan esiintymisen henki on vahvasti retrospektiivinen. Illan aikana kuullaan siis läpileikkaus Ahvenlahden sävellyksistä 1970-luvulta tähän päivään.

– Yleisö saattaa toivoa sellaistakin biisiä kuin Grandma`s Rocking Chair. Se ei välttämättä kuitenkaan ohjelmistoon mahdu, sillä biisi on luonteeltaan sähköistä fuusiota eikä ehkä taivu tällaiseen akustisempaan meininkiin, Ahvenlahti sanoo.

Olli Ahvenlahti lienee suurelle yleisölle parhaiten tuttu yhteistyöstään Vesa-Matti Loirin kanssa. Ahvenlahti sanoo, että haluaisi vielä ehtiä tekemään yhteistyötä Loirin kanssa. Miehet ovat edelleen erinomaisissa väleissä keskenään.

– Nauravan kulkurin aikaan oli aika menoa. Siitä tehtiin Saksaan ja Englantiinkin omat versiot, Ahvenlahti kuvailee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 6. "Meidän toimitusjohtajalla on varmaan joku kristallipallo kotona" – tamperelaisravintola varautui koronakesään jo ennen kuin siitä tiedettiin
 7. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 8. Pirkanmaalaisessa koripalloilussa tapahtui varsinainen siirtosensaatio: Pyrinnön kapteeni vaihtaa maisemaa Nokialle
 9. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16
 10. Entinen Tappara-patukka Tuukka Mäntylä ryhtyi legendaarisen kalakioskin veturiksi – "Jos en olisi voinut tai osannut taklata, hyötyni joukkueelle olisi ollut aika nimellinen"
 11. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 12. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 13. Tampere-talossa fiilistellään tänä kesänä keikkatunnelmaa kuvien välityksellä – Sorsapuistossa muumihahmot tervehtivät kävijöitä
 14. Pitkän linjan Tappara-toimitusjohtaja sai kansainvälisen tunnustuspalkinnon – Mikko Leinoselle ensimmäinen eurooppalaisen seurajääkiekon johtajuuspalkinto
 15. YU: Ville Nieminen laittoi huvilansakin myyntiin – Löytyykö uusi osoite Ruotsista?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.