Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rintamaveteraaneille kotona asumisen palvelut ilmaiseksi – Tiedustelusoitto tulossa syksyllä

Rintamaveteraanit saavat lakimuutoksen myötä 1. marraskuuta alkaen kaikki kotona asumista tukevat palvelut maksutta samoin kuin sotainvaliditkin.

Syksyn aikana Tampereen kaupungin asiakasohjauksesta otetaan yhteyttä tamperelaisiin ja orivesiläisiin rintamaveteraaneihin ja selvitetään jokaisen kanssa, mitä palveluja he tarvitsevat kotona asumisen tueksi.

Palvelut voivat olla esimerkiksi siivousta, aterioita, kuljetus- ja asiointiapua, kotihoitoa, turvapalveluita, pieniä muutostöitä kotiin tai vaikka jalkahoitoa. Palvelut ovat maksuttomia myös palveluasumisessa ja tehostetussa palveluasumisessa asuville rintamaveteraaneille.

Aiemmin rintamaveteraanit ovat saaneet vuosittain henkilökohtaisen määrärahan, jolla he ovat voineet hankkia maksutta kotiinsa tarvitsemansa palvelut. Kunnat järjestävät veteraanien tarvitsemat palvelut ja Valtiokonttori korvaa ne kunnille.

Rintamaveteraanit ja sotainvalidit saavat asiointiin ja virkistykseen tarkoitettuja taksimatkoja maksutta. Marraskuun alussa näitä matkoja lisätään ja niitä voi käyttää oman kotikuntansa lisäksi naapurikuntiin.