Apulaispormestari Jäntti arvostelee Loukaskorpea ja SDP:tä: "Talouden tasapainottamistavoitteet jäävät vain kauniiden puheiden tasolle"

Joonas Alanne

Apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok.) ja kaupunginvaltuutettu Anne-Mari Jussila (kok.) arvostelevat SDP:tä.

Jäntin ja Jussilan julkaiseman mediatiedotteen mukaan Pormestaripuolue SDP ei näytä sitoutuneen pormestariohjelmassa asetettuihin taloustavoitteisiin ja tahtotila Tampereen kaupungin talouden tasapainottamiseen on ensi vuoden osalta kyseenalainen.

Syynä avautumiseen on menojen kasvu. Pormestarikoalition yhdessä hyväksymässä pormestariohjelmassa sanotaan, etteivät kaupungin menot voi kasvaa valtuustokaudella 1–2 prosenttia vuosittain.

– Maksimissaan kahden prosentin vuotuinen kasvu ei ole kuitenkaan toteutunut ja jälkimmäiseen tavoitteeseen sitoutuminen näyttää muun muassa pormestaripuolue SDP:n osalta ristiriitaiselta, kirjoitetaan tiedotteessa.

Jäntin ja Jussilan mukaan syyskuun aikana sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajana toimiva apulaispormestari Johanna Loukaskorpi on kuitenkin tehnyt aktiivisesti töitä, jotta hänen vastuulautakuntansa saisivat ponsia. Tämä johtaisi tiedotteen laatijoiden mukaan ylimääräisiin menolisäyksiin.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan vpj. Jussila sanoo, että palvelualueen toimintamenot ovat kasvaneet kahdessa vuodessa 72 miljoonaa euroa ja toimintakate heikentynyt 92 miljoonaa.

– Kieltämättä on syntynyt vaikutelma, että talouden tasapainottamistavoitteet jäävät vain kauniiden puheiden tasolle. On kestämätöntä, että pormestaripuolue toimii aktiivisesti menojen lisäämiseksi tilanteessa, jossa talouden tasapainottaminen on ollut pormestariohjelman keskeinen tavoite koko valtuustokauden ajan, kirjoittaa puolestaan apulaispormestari Aleksi Jäntti.

– Nyt vaikuttaa siltä, että osaan Tampereen kaupungin organisaatiota on pesiytynyt toimintakulttuuri, jossa oman budjetin aggressiivinen suojelu ja maksimaalinen kasvattaminen ajaa kaiken yhdessä sovitun edelle. Ei nähdä metsää puilta. Kovin hämilläni olen siitä, että johtavan puolueen vastuutoimijat viestivät aiheesta kovin ristiriitaisesti, pohtii Jussila.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Onko kesä 2020 mahdollisuus kaupunkikulttuurin muutokselle? – Anna-Kaisa Heinämäki: "Piknikit ja perheen yhteinen tekeminen on tervetullutta"
 2. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 3. Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"
 4. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 5. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Kolumni: Parempaa palvelua
 8. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Lukijalta: Liikenneyhteydet kuntoon
 11. Lipunmyynti loppuu kaukojunissakin koronaviruksen takia– "Algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin"
 12. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 13. Lielahden kartanopuisto aiotaan kunnostaa alkuperäiseen asuunsa – suunnitelmissa penkkejä, istutuksia ja tapahtuma-alue
 14. Kuumat säät vetivät vesille Pirkanmaalla – Poliisi rokotti veneilijöitä koska pelastusliivit olivat jääneet rannalle
 15. Miten käy Tampereen jatko kulttuuripääkaupunkikilpailussa? – Asia ratkeaa juhannuksen jälkeen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 6. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 7. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 8. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 9. Pääkirjoitus: Rajoitusten purku on helpotus
 10. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 11. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 12. Kolumni: Kenelle kolikot kilisevät?
 13. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 14. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16
 15. Pitkän linjan Tappara-toimitusjohtaja sai kansainvälisen tunnustuspalkinnon – Mikko Leinoselle ensimmäinen eurooppalaisen seurajääkiekon johtajuuspalkinto

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.