Maaliskuinen risteyskolari vaati jalankulkijan hengen Tammelassa – Syyttäjä vaatii autoilijalle ehdollista vankeusrangaistusta

Kihlakunnansyyttäjä Minna Miesmäki vaatii risteyskolarin aiheuttajalle ehdollista vankeusrangaistusta. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

KihlakunnansyyttäjäMinna Miesmäki vaatii tamperelaisnaiselle ehdollista vankeusrangaistusta liittyen onnettomuuteen, joka sattui Tampereen Tammelassa maaliskuun alkupuolella. Asiaa on käsitelty Pirkanmaan käräjäoikeudessa kuluneella viikolla.

Tuolloin tamperelaisnainen ajoi autollaan Ilmarinkadun ja Kalevan puistotien risteyksessä sillä seurauksella, että suojatiellä ollut nainen jäi auton alle, paiskautui törmäyksen voimasta useita metrejä ajoradalle ja kuoli samana päivänä vammoihinsa. Tästä tamperelaisnaiselle on luettu syytteet niin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kuin törkeästä kuolemantuottamuksestakin.

Onnettomuus on sattunut tilanteessa, jossa niin autoilijalle kuin kävelijällekin on palanut vihreä valo. Autoilija on ollut väistämisvelvollinen tilanteessa. Syyttäjän mukaan autoa kuljettanut nainen on muun muassa laiminlyönyt sellaisen ajonopeuden noudattamisen, että voi tarvittaessa pysäyttää ajoneuvon ennen suojatietä ja antaa esteettömän kulun jalankulkijalle.

Oikeudessa on kuultu kahta silminnäkijää, jotka näkivät onnettomuuden. Olosuhteet tapahtumahetkellä olivat hyvät ja näkyvyys on katsottu riittäväksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.