Raitiotieallianssi tiedottaa: Paalutustöitä ja bussipysäkkimuutos Hämeenkadulla

Oikeus katsoi vastaajan saaneen viranomaisilta osin tulkinnanvaraisia ohjeita. Joonas Alanne

Joonas Alanne

Raitiotietyöt ja kadunrakennus Hämeenkadulla etenevät suunnitellusti, tiedottaa Raitiotieallianssi. Hämeenkadun itä-ja länsipäässä tehdään yhdistettyjen sähkörata-ja valaisinpylväiden perustusten paalutuksia ensi viikolla. Lisäksi Hämeenkadun itäpäässä bussipysäkki siirtyy lopulliselle paikalleen.

Paalutustyöt aloitetaan Hämeenkadun itäpäässä maanantaina 23.9. Viikon aikana paalutuksia tehdään myös Hämeenkadun länsipäässä, ja näistä töistä aiheutuu myös pieniä muutoksia Keskustorilla. Bussipysäkkejä siirretään paalutustöiden ajaksi kohti kadun keskialuetta ja bussien ajolinja siirtyy radan päälle. Pysäkkien määrä pysyy ennallaan.

Maanantaina 23.9. myös Hämeenkadun bussipysäkit Rautatieasema A (0505) ja Rautatieasema B (0575) lännen suuntaan Hämeenkadun pohjoispuolella siirtyvät lopulliselle paikalleen eli Aleksanterinkadun ja Tuomiokirkonkadun välille. Kohdalle on asennettu uusi bussikatos ja pysäkkialueen kiveystyöt on saatu valmiiksi. Pysäkkejä käyttävät linjat 1, 3, 8, 17, 20, 28, 29, 40, 80 ja 95 ja 90.

Hämeenkadun uudet pylväät ovat entisiä tukevammat ja osa niistä kiinnitetään ns. vetoankkureilla noin kymmenen metrin syvyyteen maan alle, minkä vuoksi perustuksia paalutetaan. Pylväisiin kohdistuu paljon kuormaa koska niihin kiinnitetään raitiotien ajojohdinten lisäksi sekä katuvalot että Hämeenkadun tapahtumavalot. Ankkureilla varmistetaan, että pylväät pysyvät paikoillaan ja valot sekä raitiotien sähköratarakenteet toimivat suunnitellusti.

Paalutustöistä aiheutuu melua lähiympäristöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.